Sunday Night Football: 49ers verdediging houdt Herbert en Chargers in bedwang – McCaffrey draait de wedstrijd om

In de Sunday Night Game zegevierden de San Francisco 49ers met 22:16 thuis tegen de Los Angeles Chargers. De Chargers hebben na de rust niet gescoord tegen een sterke 49ers verdediging.

München – In de Sunday Night Game wonnen de San Francisco 49ers thuis met 22:16 van de Los Angeles Chargers.

De eerste punten op het scorebord kwamen echter van de Chargers. Quarterback Justin Herbert vond wide receiver DeAndre Carter met een 32-yard pass na iets meer dan drie en een halve minuut, die een touchdown scoorde om de stand op 6-0 te brengen.

Dicker met drie field goals in het tweede kwart

Op hun beurt kwamen de 49ers in het spel en kicker Robbie Gould sloot een 14-spelen drijfveer van San Francisco af met een field goal om de wedstrijd op 3-7 te brengen.

In het tweede kwart was Chargers kicker Cameron Dicker de bepalende figuur. Twee field goals (47 en 25 yards) van hem gaven Los Angeles een 13-3 voorsprong iets meer dan zeven minuten voor de pauze.

49ers verdediging wordt wakker

Vervolgens nam 49ers playmaker Jimmy Garoppolo de leiding en scoorde de eerste touchdown van de gastheren met een quarterback sneak kort na de Two Minute Warning. Maar de score was niet 13:10 toen we de kleedkamer ingingen. Dicker mocht weer trappen voor de Chargers toen de klok afliep en vergrootte de voorsprong tot 16:10 met een 40-yard field goal.

Maar dit waren de laatste punten van de Chargers in deze Sunday Night Game. Want zo goed als de verdediging van Los Angeles in de eerste helft de rushing game van San Francisco onder controle had, zo goed presteerde de verdediging van de 49ers in de tweede helft en liet geen punten meer tegen hen toe.

McCaffrey draait de wedstrijd om

In plaats daarvan kwamen de 49ers terug in het derde kwart met een 67-yard field goal van Gould om de wedstrijd gelijk te trekken bij 13-16. Toen draaide running back Christian McCaffrey het spel om in het voordeel van San Francisco met een touchdown na een rush van twee yards. Gould maakte de overwinning van de 49ers perfect met een field goal kort voor het einde en maakte er 22:16 van – hij had het extra point gemist na de touchdown van McCaffrey.

De Chargers hadden verschillende kansen om terug te komen op het einde. Incompleties en uiteindelijk een interceptie door Herbert verhinderden dat Los Angeles iets mee naar huis nam in San Francisco.

Dit laat beide teams achter met een record van 5-4 na week 10. De Chargers op de tweede plaats in de AFC West achter topteam Kansas City Chiefs. De 49ers staan ook tweede in de NFC West en binnen bereik van divisieleider Seattle Seahawks.