Brady en Buccaneers verliezen van Panthers, succesvolle comeback voor Prescott

Tom Brady en de Tampa Bay Buccaneers geven een bittere nederlaag toe tegen de Carolina Panthers. Dak Prescott keert terug van blessure om met de Dallas Cowboys te winnen tegen de Detroit Lions.

Tampa Bay Buccaneers at Carolina Panthers 3:21

De crisis van Tom Brady en de Tampa Bay Buccaneers blijft aanhouden. Bij de Carolina Panthers leden ze hun vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden. Brady voltooide 32 van zijn 49 passes voor 290 yards, maar werd ook in de steek gelaten door zijn passontvangers.

Het eerste kwartier bleef puntloos. Mike Evans liet een bijna zekere touchdown onbenut omdat hij een diepe pass van Brady door zijn handen liet glippen. Verder leverden de aanvallen van beide teams lange tijd weinig op. Pas 29 seconden voor de pauze verschenen de eerste punten op het scorebord. P.J. Walker gooide een 20-yard touchdown pass naar D.J. Moore.

Terwijl de Buccaneers hun spel niet konden vinden, breidden de Panthers hun voorsprong uit in de derde periode. Chuba Hubbard ging 17 yards de eindzone in voor een solide 14-0 voorsprong. Pas aan het begin van het laatste kwart scoorden de Buccaneers hun eerste punten met een fumble goal.

De Panthers bleven echter effectiever. Walker volgde met zijn tweede touchdown toen hij 29 yards in de eindzone gooide en Tommy Tremble de bal ving – 21:3 voor Carolina. De Panters vierden zo hun tweede overwinning in de zevende wedstrijd.

Detroit Lions tegen Dallas Cowboys 6:24

Duitse wide receiver Amon-Ra St. Brown beleefde een zeer bittere wedstrijd. Al in het eerste kwartier moest de passontvanger van de Lions uit de wedstrijd worden gehaald wegens een vermoedelijke hersenschudding. In plaats daarvan vierde Cowboys quarterback Dak Prescott een succesvolle comeback na zijn duimoperatie met 207 passing yards en een touchdown pass;

Over het geheel genomen bood de wedstrijd weinig hoogtepunten in de eerste helft. Alleen de kickers zorgden voor punten, zodat het de rust in ging met een 6:3 voorsprong voor de Lions. Daarna vond de aanval van de Cowboys echter haar spel. Running back Ezekiel Elliott vond tweemaal zijn weg naar de eindzone om de stand op 17-6 te brengen met nog iets minder dan drie minuten te gaan, en Prescott’s touchdown pass naar Peyton Hendershot een minuut later besliste de wedstrijd.

Lions playmaker Jared Goff voltooide 21 van zijn 26 passes voor 228 yards, maar maakte ook vier turnovers (2 fumbles, 2 interceptions).

Indianapolis Colts at Tennessee Titans 10:19

De Titans profiteerden van hun verdediging en speciale teams in de eerste helft van de wedstrijd. Nadat alleen kicker Randy Bullock voor punten had gezorgd in het eerste kwart, kwam de verdediging in actie. Andrew Adams onderschepte een pass van Colts quarterback Matt Ryan en droeg hem 76 yards naar de eindzone van de tegenstander. Nog een velddoelpunt volgde voor de rust om de score 13-0 te maken.

The Colts kregen pas hun eerste punten na 36 minuten spelen toen Ryan een touchdown pass in de armen van Parris Campbell gooide en de achterstand terugbracht tot 7:13. In de rest van de wedstrijd wisten alleen de kickers te scoren, zodat de overwinning van de Titanen niet meer in gevaar kwam.

Titans quarterback Ryan Tannehill had een onspectaculaire wedstrijd met 132 passing yards. Colts playmaker Ryan noteerde 243 passing yards, maar hij maakte ook twee interceptions.

Cleveland Browns at Baltimore Ravens 20:23

Baltimore Ravens kwamen net te kort tegen de Cleveland Browns. Quarterback Lamar Jackson was nogal onopvallend met 120 passing yards en 59 rushing yards. Hij kreeg geen touchdown pass, evenmin als Browns quarterback Jacoby Brissett, die 258 passing yards noteerde.

Nick Chubb rondde de eerste drive van de Browns af met een touchdown. In de volgende twee drives kregen beide teams elk een field goal, zodat de Browns met 10:3 leidden. Toen kwam de aanval van Baltimore op gang: met nog een field goal en een touchdown run van Gus Edwards draaiden de Ravens de wedstrijd voor de pauze om – 13:10.

Zelfs Edwards, die zijn comeback maakte na een blessure die meer dan een jaar duurde, was zeer effectief. De running back kwam nog één keer in de eindzone toen de Ravens hun vierde poging scoorden op de 1-yard lijn van de tegenstander. Met nog negen minuten te spelen brachten de Browns de achterstand terug tot 20-23 met een touchdown van Kareem Hunt.

Met nog 3:20 minuten te gaan in de wedstrijd verloor Ravens running back Justice Hill de bal uit zijn hand, waardoor Cleveland de uitkomst van de wedstrijd in handen had. Echter, de 60-yard field goal poging mislukte.

Green Bay Packers at Washington Commanders 21:23

In een gelijkopgaande wedstrijd behield Washington nipt de overhand. Quarterback Taylor Heinicke had een gemengd optreden met 200 passing yards, twee touchdowns en een interceptie. Packers quarterback Aaron Rodgers noteerde 194 passing yards en twee touchdown passes. Het was het derde verlies op rij voor Green Bay.

Nadat de eerste twee drives van beide teams niet succesvol waren, zorgden de Packers voor de eerste touchdown. Rodgers passte naar Aaron Jones, die zich een weg baande naar de eindzone. De Commanders kwamen op hun beurt in de rode zone, maar kwamen niet verder dan een field goal.

Aan het begin van de tweede periode maakte Washington quarterback Taylor Heinicke een pick six. De’Vondre Campbell onderschepte de bal en kwam in de eindzone – 14:3 voor Green Bay. De Commanders verkleinden de achterstand met een touchdown pass van Heinicke op Antonio Gibson, zodat het met een score van 10:14 de rust inging.

Over het algemeen vond Heinicke zijn vorm met toenemende speeltijd. Een sterke 37-yard touchdown pass naar Terry McLaurin gaf Washington een 17:14 voorsprong. Twee field goals volgden om er 23:14 van te maken voordat Rodgers de achterstand terugbracht tot 21:23 met zijn tweede touchdown pass naar Jones 3:26 minuten voor het einde van de wedstrijd. Er werden echter geen verdere punten gescoord.

New York Giants at Jacksonville Jaguars 23:17

Jaguars quarterback Trevor Lawrence gaf een nipte nederlaag toe, ondanks zijn 310 passing yards en één rushing touchdown.

De Giants kwamen meteen in de eindzone op hun eerste drive. Daniel Jones (202 YDS, 1 TD) bediende Darius Slayton met een touchdown pass. De Jaguars hadden het juiste antwoord: Travis Etienne kwam in de eindzone. Jacksonville volgde zelfs met een twee-punts conversie.

Bitter: Met de score op 11:10 had Jacksonville kort voor de pauze de voorsprong kunnen uitbreiden. Etienne verloor echter een fumble in de rode zone van de tegenstander. De Giants gebruikten het daaropvolgende balbezit voor een field goal en gingen de rust in met een 13:11 voorsprong.

Lawrence, de quarterback van de Jaguars, kwam zelf in de eindzone in het derde kwart. De Jaguars stonden weer voor met 17-13. Giants-passer Daniel Jones deed echter hetzelfde met nog 5:31 minuten te gaan – zodat de Giants met 20:17 weer aan de leiding stonden.

Eén minuut voor het einde van de wedstrijd werd de voorsprong met drie punten vergroot via een field goal, zodat de Jaguars de wedstrijd alleen hadden kunnen omdraaien met een touchdown. Bitter: Uiteindelijk kwamen ze maar één yard te kort.