Cincinnati Bengals winnen overtime thriller tegen Minnesota Vikings

De Cincinnati Bengals hebben een nieuwe stap richting de play-offs gezet met een 27:24 (24:24, 3:0) overtime overwinning tegen de Minnesota Vikings. De Vikings leken lange tijd de zekere winnaars.

Touchdowns van Ty Chandler, rookie Jordan Addison en een field goal van Greg Joseph gaven de Vikings een 17:3 voorsprong na drie kwarten en de bezoekers een bijna zekere overwinning. De Bengals maakten echter een indrukwekkende comeback in het laatste kwart met touchdowns van Tee Higgins en Joe Mixon.

Higgins counterde kort voor het einde nog een Addison touchdown met een spectaculaire touchdown catch in de laatste minuut om weer gelijk te maken.

In overtime was geen van beide teams in staat om hun eerste balbezit om te zetten in punten.

Toen opende Bengals quarterback Jake Browning (1 touchdown, 1 interception, 324 passing yards) de beslissing met een 44-yard big play naar Tyler Boyd. Kicker Evan McPherson maakte de field goal vanaf 29 yards voor de eindscore.

Nick Mullens met een rampzalige start

Vikings quarterback Nick Mullens kende een rampzalige eerste helft in zijn eerste optreden als starter dit seizoen: de 28-jarige maakte twee onzorgvuldige onderscheppingen, die onbestraft bleven dankzij de verdediging.

Het ging beter in de tweede helft, waarin hij zijn touchdown passes naar Addison gooide. In overtime miste hij een quarterback sneak in kansrijke positie. De Bengals profiteerden van het daaropvolgende balbezit en wonnen de wedstrijd. Mullens eindigde met 303 passing yards.

Met hun 8-6 record staan de Bengals nu op de derde plaats in de AFC North en hebben ze nog steeds goede play-off kansen. De Vikings hebben een 7-7 record en staan nog steeds op de tweede plaats in de NFC North. Ze blijven ook in de play-off race

Gezondheidszorgen voor de Cincinnati Bengals

Bitter voor Cincinnati: In de eerste helft moesten zowel defensive tackle D.J. Reader als cornerback D.J. Ivey het veld verlaten met knieblessures. Exacte diagnoses zijn nog niet gesteld.

In het laatste kwart verloor de thuisploeg ook aanvallende ster Ja’Marr Chase met een schouderblessure. Exacte diagnoses zijn nog niet bekend