63 punten! Las Vegas Raiders vernederen Los Angeles Chargers met recordwedstrijd

Las Vegas boekt niet alleen een buitengewone overwinning tegen de Chargers om de 15e NFL wedstrijddag af te trappen, de Raiders schrijven ook geschiedenis voor de franchise.

Hoe snel het tij kan keren. Slechts drie dagen na de 3-0 nederlaag tegen de Minnesota Vikings vierden de Las Vegas Raiders een overwinning om de 15e speeldag van het huidige NFL-seizoen af te trappen – en wat voor een overwinning!

In de Thursday Night Game won de ploeg onder leiding van Hoofd Coach Antonio Pierce met 63:21 van de Los Angeles Chargers en vestigde daarmee een franchise record. De ploeg had nog nooit zo hoog gewonnen in de geschiedenis. De vorige hoogste overwinning was in oktober 2010, toen ze de Denver Broncos met 59-14 versloegen.

Tegen de Chargers leidden de Raiders met 42-0 bij rust thuis in Allegiant Stadium, slechts drie punten minder dan de New England Patriots, die het huidige record voor de grootste voorsprong bij rust in de geschiedenis van de NFL hebben met een 45-0 overwinning op de Tennessee Titans in het seizoen 2009. De Chargers daarentegen hebben nog nooit in de geschiedenis van het team met zo’n grote marge achter gestaan bij rust.

Raiders quarterback Aidan O’Connell zette een indrukwekkende prestatie neer in de wedstrijd, met vier touchdown passes in de eerste helft naar Jakobi Meyers, Brandon Bolden en twee keer Tre Tucker.

Na de pauze zette sterontvanger Davante Adams ook een touchdown op het scorebord, al kreeg hij de pass van collega-passontvanger Meyers. In totaal had Adams acht recepties voor 101 yards.

Raiders verdediging schittert

De Chargers hadden daarentegen veel minder in hun mars. Nu spelverdeler Justin Herbert dit seizoen uitgeschakeld is, nam Easton Stick het over als startende quarterback. Hij slaagde na rust in drie touchdown passes naar Joshua Palmer, Quentin Johnston en Alex Erickson, maar moest ook een interceptie accepteren.

Nadat de Raiders een aanzienlijke voorsprong hadden genomen in de rust, was L.A. niet meer in staat om een serieuze bedreiging te vormen, terwijl de verdediging van de gastheren ook schitterde. De eerder genoemde interceptie werd de eindzone in gedragen voor een pick six en er werd ook een 44-yard fumble return touchdown gescoord.

Na vijf nederlagen in de laatste zes wedstrijden en een record van 5:9 staan de Chargers, onder leiding van de zwaar bekritiseerde hoofdcoach Brandon Staley, op de laatste plaats in de AFC West, terwijl de Raiders één plaats boven hen staan met zes overwinningen en acht nederlagen.