NFL: Seattle Seahawks verslaan New York Giants, gekke Washington Commanders winnen.

Een New York Giants returner is de grote jinx in hun verlies tegen de Seattle Seahawks. De Washington Commanders draaien de wedstrijd om in de laatste minuten bij de Indianpolos Colts. ran recaps de late plays uit Week 8.

New York Giants tegen Seattle Seahawks 13:27

In het duel tussen twee verrassingsteams zegevierden de Seattle Seahawks. Quarterback Geno Smith gooide 212 yards en twee touchdowns. Daniel Jones, de passer van de Giants, voltooide slechts 17 van zijn 31 passes voor 176 yards en geen touchdowns.

Nadat de aanval van beide teams in het eerste kwart helemaal niet in het spel kwam, zorgden de Seahawks voor de eerste punten in de tweede periode. DK Metcalf ving een korte touchdown pass van Geno Smith.

Naarmate het 2e kwart vorderde, verloren beide teams schaamteloos de bal. Seahawks ontvanger Tyler Lockett beging een fumble net buiten zijn eigen eindzone. Saquon Barkley profiteerde van de goede situatie om in de eindzone te komen en de wedstrijd gelijk te trekken.

Toen de Seahawks in de volgende drive gedwongen werden tot een punter, leed Giants returner Richie James een fumble op zijn eigen 19-yard lijn. De Seahawks konden dit gebruiken voor een field goal om met een 10-7 voorsprong de rust in te gaan.

Aan het begin van het derde kwart maakte de aanval van de Giants een lange drive van 14 spelers die resulteerde in een 31-yard field goal om het 10-10 te maken. In de volgende drive van de Seahawks liet Lockett een bijna zekere touchdown pass glippen, zodat Seattle ook slechts een field goal kon scoren.

Dus bleef het bij een duel van de kickers: Jason Myers scoorde van 51 yards en bracht de Seahawks weer aan de leiding met 13:10. Graham Gano scoorde vervolgens vanaf 45 yards voor de Giants – 13:13.

De eerste touchdown van de tweede helft kwam met nog iets meer dan negen minuten te gaan. De Seahawks toonden meer bereidheid om in deze fase verticaal te passeren en werden beloond toen Smith een 33-yard touchdown pass naar Lockett maakte. Seattle nam dus voor de vierde keer in de wedstrijd de leiding, dit keer met 20:13.

Toen de Seahawks een punter maakten met nog iets meer dan zes minuten te gaan in de wedstrijd, verloor Giants returner Richie James zijn tweede fumble, waardoor Seattle kon beginnen op de 32-yard lijn van de tegenstander. Kenneth Walker ving een touchdown pass om Seattle een 27-13 voorsprong te geven. Daarna kwamen de Giants nooit meer terug in de wedstrijd;

De Seahawks verbeteren hun record tot vijf overwinningen en drie verliezen. De Giants hebben hun tweede verlies van het seizoen geleden, maar hebben een opmerkelijke zes overwinningen op hun naam staan.

Tennessee Titans tegen Houston Texans 17:10

De Tennessee Titans vieren hun vijfde overwinning tegen de Houston Texans, maar worstelden daarbij flink. Back-up quarterback Malik Willis kreeg slechts 55 yards en gooide een interceptie. Maar het loopspel was zeer effectief met een totaal van 314 yards. Derrick Henry was alleen al goed voor 219 yards en twee touchdowns.

Texaanse quarterback Davis Mills had 152 yards, één touchdown pass en één interceptie. Brandin Cooks ving passes voor 73 yards. Houston staat op een 1-5-1 record na zeven wedstrijden.

Washington Commanders tegen Indianapolis Colts 17:16

De Washington Commanders draaiden een bijna zekere nederlaag om in het laatste kwartier. Met nog elf minuten te spelen gaf Nyheim Hines de Colts een 16-7 voorsprong met een touchdown. Maar in de laatste vijf minuten voerde Washington de druk op.

Joey Slye Made verkleinde de achterstand tot 10:16 met een field goal, en met nog 22 seconden te gaan in de wedstrijd scoorde Commanders quarterback Taylor Heinicke zelf een touchdown. Met het volgende en beslissende extra punt wonnen ze de wedstrijd.

Heinicke noteerde ook 279 passing yards, een touchdown pass en een interceptie. Colts passer Sam Ehlinger gooide voor 201 yards. Washington staat op een record van vier overwinningen en vier verliezen, terwijl de Colts 3-4-1 zijn.

San Francisco 49ers tegen Los Angeles Rams 31-14

De San Francisco 49ers hebben de regerende Super Bowl kampioenen uit Los Angeles een negatief record van 3-4 bezorgd. De Californiërs zelf staan op vier overwinningen en vier verliezen.

49ers quarterback Jimmy Garoppolo noteerde 235 passing yards en twee touchdown passes. Running back Christian McCaffrey bereikte de triple met een gegooide touchdown pass, een gevangen touchdown pass en een run touchdown. In totaal zorgde hij voor 149 yards aan ruimte.

Rams quarterback Matthew Stafford noteerde 187 passing yards en één touchdown pass. Los Angeles’ running game was geen factor, met slechts 56 yards aan ruimte.