New York Giants lijden historische nederlaag tegen Cowboys

De Dallas Cowboys brengen de New York Giants een vernederende nederlaag toe om het nieuwe NFL-seizoen te beginnen en verbreken daarbij verschillende records.

De eerste Sunday Night Game van het nieuwe NFL-seizoen werd een wedstrijd voor de geschiedenisboeken! De Dallas Cowboys versloegen de New York Giants met 40-0 in hun stadion.

De shutout-nederlaag in MetLife Stadium was de hoogste in zijn soort in de geschiedenis van dit duel. Het was zelfs erger dan de 35-0 nederlaag van de Giants tegen de Texans in 1995, toen de wedstrijd ook de seizoensopener van de NFL was voor beide teams.

Voor de Cowboys was het ook hun hoogste winst-verlies record in de eerste wedstrijd van het seizoen. Ze overtroffen hun record uit 1978, toen ze de Baltimore Colts met 38-0 versloegen.

De ellende voor de Giants begon al vroeg toen Noah Igbinoghene een geblokte field goal poging 58 yards de eindzone van de tegenstander in rende zeven minuten in het eerste kwart.
Toen running back Tony Pollard vlak voor het einde van de eerste helft een touchdown scoorde en de stand op 26-0 bracht, was de wedstrijd al voorbij.

Pollard droeg de bal ook in de eindzone van de Giants met een korte run in het derde kwart voordat KaVontae Turpin nog een touchdown scoorde en kicker Brandon Aubrey het extra punt maakte om de stand op 40-0 te brengen.