Cowboys geven Bengals een valse start, 49ers ervaren overwinning met nasmaak

De Dallas Cowboys winnen de wedstrijd tegen de Cincinnati Bengals met het laatste spel. De San Francisco 49ers winnen van de Seattle Seahawks maar verliezen hun quarterback. ran vat de wedstrijden van 22.00 uur samen.

Cincinnati Bengals tegen Dallas Cowboys 17:20

De Dallas Cowboys vierden hun eerste overwinning van het seizoen en bezorgden de Cincinnati Bengals hun tweede verlies. De aanval van de Cowboys ging perfect van start. Quarterback Cooper Rush (235 YDS, 1 TD), die de geblesseerde Dak Prescott verving, voltooide de eerste offensieve zet met een touchdown pass naar Noah Brown. Op de tweede drive van de Texanen kwam Tony Pollard in de eindzone.

Een paar seconden voor de pauze voegde kicker Brett Maher een 54-yard field goal toe om de Cowboys een 17-3 voorsprong te geven bij de rust. hardloopdeskundige Björn Werner was opgetogen: “Wat de Cowboys tot nu toe hebben laten zien op aanval, verdediging en speciale teams was een A+ met een ster.”

Na de pauze was de aanval van de Bengals effectiever en bracht de achterstand terug tot 9-17 met een field goal in elk van hun eerste twee drives. Terwijl de aanval van de Cowboys zijn spel niet kon vinden, scoorde Cincinnati zijn eerste touchdown. Quarterback Joe Burrow (199 YDS, 1 TD) bediende eerst Tee Higgins met een touchdown pass en volgde die op met een tweepunts conversie om de wedstrijd gelijk te trekken;

Maar de vreugde duurde maar kort: Bij de laatste wedstrijd maakte Cowboys kicker Maher een 54-yard field goal om de overwinning veilig te stellen.

Atlanta Falcons tegen Los Angeles Rams 27:31

De Atlanta Falcons kwamen net te kort voor een waanzinnige comeback. Matthew Stafford (272 YDS, 3 TD, 2 INT) viert zijn eerste overwinning van het seizoen met de Los Angeles Rams als resultaat.

De regerend Super Bowl kampioen leek zeer gemotiveerd na het openingsverlies tegen de Buffalo Bills. Stafford gooide een touchdown pass naar Allen Robinson in de eerste drive. Op de tweede offensieve drive kwam Darrell Henderson in de eindzone.

Zelfs de onderschepping brak het Californische spel niet. Falcons quarterback Marcus Mariota (196 YDS, 2 TD, 2 INT) gooide ook een interception, dus het balbezit was terug bij de Rams. Stafford profiteerde met nog een touchdown pass, dit keer naar Cooper Kupp, waardoor het 21-3 werd bij rust. Kupp ving nog een touchdown pass aan het begin van het derde kwart om de stand op 28-3 te brengen.

De wedstrijd leek al beslist voordat de Falcons een sterke comeback maakten, terugkwamen tot 25:31 en drieënhalve minuut voor het einde van de wedstrijd balbezit kregen door een fumble. Mariota kon deze kans aanvankelijk niet benutten, want zijn diepe pass richting eindzone werd onderschept.

De verdediging van de Falcons wist echter een safety te bemachtigen, zodat de achterstand werd teruggebracht tot 27:31. Terug in balbezit verloor Mariota echter de bal en daarmee de laatste kans om de wedstrijd te winnen.

Seattle Seahawks tegen San Francisco 49ers 7:27

De 49ers beleefden een overwinning met een nasmaak omdat quarterback Trey Lance een zware blessure opliep. Hij is het hele seizoen uitgeschakeld door een gebroken enkel. Back-up Jimmy Garoppolo leidde San Francisco vervolgens naar de overwinning met 154 passing yards, één touchdown pass en één rushing touchdown.

De 49ers scoorden consequent op hun eerste drie offensieve drives. De eerste twee keer via een field goal, daarna via een touchdown pass van Garoppolo op Ross Dwelley. Kort voor rust volgde nog een touchdown van Kyle Juszczyk, zodat de rust werd ingegaan met een 20-0 voorsprong.

De enige touchdown van de Seahawks kwam van de speciale teams toen een velddoelpunt van de 49ers werd geblokkeerd en Mike Jackson de bal 85 yards de eindzone in droeg. Ze hebben geen verdere punten opgeleverd. Quarterback Geno Smith gooide voor 198 yards en een interception.

Houston Texans at Denver Broncos 9:16

Russell Wilson viert zijn eerste overwinning als quarterback van de Denver Broncos. De superster gooide 217 yards, één touchdown en één interceptie. Zijn favoriete ontvangststation was Courtland Sutton met 122 receiving yards.

In de eerste drie kwarten zorgden alleen de kickers voor punten voordat Wilson de enige touchdown pass van de wedstrijd in de armen van Eric Saubert gooide en daarmee de overwinning inluidde. Texans quarterback Davis Mills registreerde 177 passing yards.

Arizona Cardinals at Las Vegas Raiders 29-23 n.O.

De Las Vegas Raiders gaven een bijna zekere overwinning weg. Ze begonnen met een lange drive over 20 plays die eindigde met een touchdown pass van Derek Carr (251 YDS, 2 TD) op Davante Adams. Las Vegas domineerde de eerste helft van de wedstrijd. Darren Waller ving nog een touchdown pass van Carr. Ze gingen de rust in met een 20-0 voorsprong;

In het derde kwart scoorde Kyler Murray (277 YDS, 1 TD, 1 Rushing TD, 1 INT) de eerste punten voor de Cardinals met een touchdown pass naar Greg Dortch. Dit werd gevolgd door twee touchdowns met elk een tweepuntsconversie, zodat het tot overtime kwam.

De Cardinals konden niet profiteren van hun eerste balbezit. Maar hun verdediging besliste de wedstrijd omdat Byron Murphy een fumble oppikte en deze de eindzone in droeg.