Aaron Rodgers blijft de ‘eigenaar’ van de Chicago Bears – Green Bay Packers vestigen winstrecord

Je kunt rekenen op de Chicago Bears. De struikelende Green Bay Packers onder leiding van quarterback Aaron Rodgers winnen het NFC North duel en vestigen een nieuw NFL record met de overwinning

München – 787. Dat is hoeveel overwinningen de Green Bay Packers nu hebben behaald in het reguliere seizoen.

De recordbrekende overwinning kwam uitgerekend tegen de Chicago Bears, die tot de botsing decennialang de statistieken hadden aangevoerd met 786. In het duel in de NFC North wonnen de Packers met 28:19 dankzij een comeback.

Aaron Rodgers bewees opnieuw zijn status als “eigenaar” van de Bears, ook al zag het er in het begin niet goed uit.

In het eerste kwart leidden de Bears, onder aanvoering van Justin Field’s rushing touchdown, met 10-0. Pas in het tweede kwart kwamen de Packers überhaupt op het bord, met rookie Christian Watson’s laatste drive voor de pauze, waardoor de stand bij rust 10-16 was voor de bezoekers.

In de tweede helft kwamen de verdediging en de speciale teams van de Packers goed voor de dag. De Bears konden maar één velddoelpunt maken, Green Bay blokkeerde er nog één.

Rodgers winnen quarterback duel

Twee late onderscheppingen van Fields kostten de Bears uiteindelijk de wedstrijd, Rpdgers leidde de Packers naar 18 punten in het laatste kwart en was een sleutel tot de overwinning ondanks slechts 182 yards en één touchdown. Field eindigde met 254 yards door de lucht en 71 op de grond, maar de twee turnovers waren ook voor zijn rekening.

Hierdoor staan de Bears onderaan in de divisie met een record van 3-9, Green Bay verbetert naar 5-8, maar geen van beide zal dit seizoen iets te maken hebben met de play-offs.