Recordbrekende Matt Ryan leidt Colts naar overwinning op Jaguars

De Indianapolis Colts en de Jacksonville Jaguars leveren een spannend divisieduel op, vooral in de slotfase. De beslissing viel in de laatste minuut toen Matt Ryan de verdediging van de Jaguars op het verkeerde been zette.

Indianapolis – Een zeer goede Matt Ryan leidde zijn Indianapolis Colts naar een 34:27 (13:14) overwinning op de Jacksonville Jaguars in een divisieduel.

Zonder de twee top running backs Jonathan Taylor en Nyheim Hines ging bijna alles via quarterback Ryan, die een nieuw franchise record vestigde met 42 completions. Daarbij gooide hij drie touchdown passes en behaalde 389 yards.

Zijn tegenhanger Trevor Lawrence had ook een middelmatig optreden, met twee touchdowns en 189 passing yards.

Trevor Lawrence met eerste touchdown

Trevor Lawrence gaf de Jaguars de leiding met een one-yard quarterback sneak net voor het einde van het eerste kwartier. Colts kicker Chase McLaughlin zette zijn team voor het eerst op het scorebord met een 28-yard field goal in het tweede kwart voordat running back JaMycal Hasty de voorsprong van Jacksonville uitbreidde met een 61-yard run.

Vlak voor de rust vonden de Colts voor het eerst hun weg naar de eindzone toen Parris Campbell een pass van Ryan vier yards droeg voor een touchdown. McLaughlin maakte nog een 42-yard field goal voor de thuisploeg om de eerste helft af te sluiten. De bezoekers uit Jacksonville gingen de kleedkamer in met een 14:13 voorsprong.

Divisieduel zonder turnovers

De tweede helft begon zoals de eerste met een korte run van Lawrence in de eindzone van de Colts. Toen lieten de Colts eindelijk hun running game zien toen running back Deon Jackson drie yards de eindzone in rende. De daaropvolgende poging tot een tweepuntsconversie mislukte echter, zodat de Jaguars met 21-19 bleven leiden.

In het laatste kwart namen de Colts voor het eerst de leiding in een wedstrijd waarin er geen enkele turnover was. Jelani Woods ving een tien-yard pass van Ryan voor een touchdown. De klachten van de Jaguars verdediging over een vermeende offensieve pass interference door Woods werden niet gehoord door de scheidsrechters.

Matt Ryan verrast Jaguars verdediging met groot spel

Trevor Lawrence liet zich niet afschrikken. Zijn pass voor vier yards met minder dan drie minuten te gaan werd gevangen door Christian Kirk om de Jaguars weer op voorsprong te zetten. Maar Ryan had het laatste woord in de uitwisseling van quarterbacks. De 37-jarige leidde zijn team naar velddoelafstand op de laatste drive en schokte de Jaguars met een 32-yard touchdown pass naar Alec Pierce met nog 17 seconden te gaan.

Door de overwinning hebben de Colts (record: 3-2-1) een kleine buffer gecreëerd op de Jacksonville Jaguars (record: 2-3). De Colts staan komende zondag tegenover de Tennessee Titans in het volgende divisieduel, terwijl de Jaguars de New York Giants ontvangen.