NFL Playoffs: Houston Texans verslaan Cleveland Browns dankzij magie van Stroud en rampspoed van Flacco

De Houston Texans versloegen de Cleveland Browns in de eerste play-offwedstrijd van het seizoen 2023. Terwijl C.J. Stroud uitblonk, had Joe Flacco twee pick sixes en gooide hij een potentiële overwinning weg.

De Houston Texans zegevierden met 45-14 tegen de Cleveland Browns in de Wild Card Round. De uitblinker op het veld was Texans quarterback C.J. Stroud, die 16 van zijn 21 passes afmaakte voor 274 yards en drie touchdowns.

Offensief vuurwerk tot de rust

De Texans kwamen tot aan de 2-yard lijn van de tegenstander op hun tweede drive, maar kregen slechts een field goal voor elkaar. Daarna ging het van kracht naar kracht: Kareem Hunt runde de eerste touchdown voor de Browns. Stroud gooide een touchdown pass naar Nico Collins op de volgende drive. Het 1e kwart eindigde in 10:7 in het voordeel van Houston.

De volgende offensieve drives bleven ongewijzigd: Browns quarterback Joe Flacco gooide een touchdown pass naar Hunt. De Texans waren zelfs in staat om de eerste play om te zetten in punten tijdens de daaropvolgende drive. En op de meest spectaculaire manier: Stroud schitterde met een 76-yard touchdown pass naar Brevin Jordan – 17:14 voor de Texans.

Over het algemeen maakte Stroud, de nummer 2 van de draft 2023, herhaaldelijk indruk met grote plays. Ongeveer een minuut voor rust breidde de Texaanse passer de voorsprong uit met een 37-yard touchdown pass naar Dalton Schultz, waardoor Houston met een 24-14 voorsprong de rust inging.

Opmerkelijk: Tot dit punt had Stroud al 236 yards gegooid.

Flacco gooit twee pick sixes binnen twee minuten

Flacco had ook lange tijd een goede wedstrijd (307 YDS, 1 TD) voordat hij halverwege het 3e kwart twee cruciale fouten maakte. Onder druk gooide hij een hoge bal die werd onderschept door Steven Nelson en 84 yards terug de eindzone in werd gedragen. Dit gaf Houston een solide 31-14 voorsprong.

The Browns namen een onbesuisd risico en gingen ervoor op fourth down op hun eigen 32-yard lijn. Flacco maakte de volgende fout en gooide de bal in de armen van linebacker Christian Harris, die de bal ook teruggaf voor een touchdown. Met de score op 38:14 was dit de voorlopige beslissing.

Ongelooflijk: De twee pick sixes gebeurden binnen twee minuten van elkaar.

Aan het begin van het laatste kwart rende Devin Singletary ook nog een touchdown om de stand op 45:14 te brengen en het debacle voor de Browns compleet te maken.