NFL Playoffs: Cincinnati Bengals beëindigen postseason droogte tegen Las Vegas Raiders

In een zinderende wedstrijd winnen de Cincinnati Bengals hun eerste NFL playoff wedstrijd sinds 1991. Tegen de Las Vegas Raiders vieren Joe Burrow en Co. een 26:19 overwinning. Het wordt dramatisch in de laatste periode.

Munich/Cincinnati – De Cincinnati Bengals hebben de eerste Wild Card Round opener in de NFL met 26:19 gewonnen. Tegen de Las Vegas Raiders maakte de franchise uit Ohio een einde aan een lange winning streak in de play-offs.

De Benglas domineerden de beginfase van de wedstrijd en eindigden het eerste kwart met een 10-3 voorsprong. Een touchdown van C.J. Uzomah en een 31-yard field goal van Evan McPherson bezorgden de thuisploeg de punten. Burrow en Co. hadden het nog beter kunnen doen, maar de Bengals konden een fumble en de daaruit voortvloeiende goede veldpositie niet omzetten in nog een touchdown.

In het tweede kwart, kwamen de Raiders iets beter in het spel. Toch waren de Bengals nog steeds de betere ploeg. Iets minder dan twee minuten voor het einde van de helft, vond Joe Burrow zijn wide receiver Tyler Boyd in de eindzone van de tegenstander. Het spel veroorzaakte discussie omdat de scheidsrechters eigenlijk te vroeg hadden gefloten. De touchdown had volgens de regels niet mogen tellen.

Veel velddoelpunten, spannend einde

Maar de Raiders konden ook weer punten op het scorebord zetten. Met zijn “two-minute drill” en een touchdown pass naar Zay Jones, verkleinde de ploeg van interim-hoofdcoach Rich Bisaccia de achterstand tot 13:20.

Het derde kwart werd bepaald door enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen. Alleen de Bengals konden scoren, in de persoon van kicker McPherson, die de voorsprong van “Cincy” uitbreidde tot 23:13. Kort na het begin van het vierde kwart was het McPherson’s tegenhanger aan de kant van de Raiders die het spel weer spannend maakte. Daniel Carlson maakte een 34-yard field goal met 16:23 te gaan.

Nadat beide kickers weer field goals hadden gemaakt en de verdediging van de Raiders de Bengals had kunnen tegenhouden, kreeg Raiders quarterback Derek Carr de kans om de stand gelijk te trekken met een touchdown drive. En inderdaad: succesvolle passes naar Jacobs en Waller brachten Las Vegas in een goede positie.

Maar de Bengals hadden het betere einde aan hun kant. Met de laatste pass van de wedstrijd gooide Derek Carr de eerste maar beslissende interceptie van de wedstrijd. De Cincinnati Benglas winnen zo hun eerste playoff wedstrijd sinds 1991.