NFL: Las Vegas Raiders pakken last-second win bij Indianapolis Colts

The Las Vegas Raiders houden hun play-off kansen in leven in een krap duel tegen de Indianapolis Colts. De wedstrijd wordt beslist door een velddoelpunt in de laatste seconde.

Munich/Indianapolis – De Las Vegas Raiders hebben nog steeds een goede kans om de NFL playoffs te halen. De Indianapolis Colts, aan de andere kant, gaven hun eerste matchpunt weg voor postseaseon deelname. De Colts verloren van de Raiders met 20-23 (10-13) in hun eigen Lucas Oil Field in Indianapolis.

Colts quarterback Carson Wentz, die pas op het laatste moment de overstap maakte van de Covid-lijst naar de wedstrijdselectie, eindigde met 148 passing yards en één touchdown met geen intercepties. Opnieuw was running back Jonathan Taylor het meest actief in de aanval van de Colts met 108 rushing yards en een touchdown.

Voor de Las Vegas Raiders had quarterback Derek Carr ook een opwaarderend optreden met 255 passing yards, één touchdown pass en twee interceptions.

Jonathan Taylor met 20ste touchdown

De Raiders scoorden een touchdown op hun eerste drive met een 2-yard rush van tight end Josh Jacobs. Aan het begin van het tweede kwart maakte kicker Daniel Carlson een 47-yard field goal om de bezoekers op een 10-0 voorsprong te zetten.

Aan de andere kant duurde het tot het tweede kwart voordat Colts quarterback Wentz zijn eerste pass naar een teamgenoot kreeg. Kicker Michael Badgley zorgde er tenminste voor dat Indianapolis op het scorebord kwam met een 46-yard field goal. Nog een velddoelpunt van Carlson gaf de bezoekers een 13-3 voorsprong.

De eerste echt succesvolle drive van de Colts, met Wentz die zeven passes op rij voltooide, bracht Indianapolis seconden voor de pauze in de rode zone. Running back Jonathan Taylor maakte het af met een één-yard run voor zijn 20ste touchdown van het seizoen en bracht de stand op 10-13 bij de rust.

Curious touchdown pass van Carson Wentz

En ook in de eerste minuten na de pauze waren de Colts wakkerder en zorgden voor het meest curieuze tafereel van de wedstrijd: Een 45-yard pass van Carson Wentz richting de eindzone van de Raiders vloog in de dubbele dekking – maar het ei glipte door de handen van de verdedigers, zodat wide receiver T.Y. Hilton alleen toegang had tot de eindzone. Hilton hoefde hem alleen maar te pakken in de eindzone en de Colts voor de eerste keer aan de leiding te brengen.

In het laatste kwart kwamen de Raiders weer aan de leiding na de eerste touchdown pass van Derek Carr van de wedstrijd. Hij vond zijn receiver Hunter Renfrow voor elf yards. Met nog iets minder dan twee minuten te gaan, maakte Colts kicker Badgley een 41-yard field goal om de wedstrijd gelijk te trekken op 20-20.

Kicker Daniel Carlson met beslissende field goal

Twee seconden voor het einde wonnen de Raiders de wedstrijd: kicker Daniel Carlson hield zijn zenuwen in bedwang vanaf 33 yards en raakte een field goal met de klok uitlopend voor de eindstand van 23:20.

De Raiders hebben nu een 9-7 record en kunnen een play-off plek bemachtigen met een overwinning op de Los Angeles Chargers op Matchday 18. De Colts (9-7) staan tegenover de Jacksonville Jaguars.