NFL: Eagles zetten winnende reeks voort tegen Steelers, Dolphins verslaan Lions

Pittsburgh Steelers tegen Philadelphia Eagles 13:35

De Philadelphia Eagles vieren hun zevende overwinning in de zevende wedstrijd en blijven het beste team in de NFL. Quarterback Jalen Hurts blonk uit met 285 yards en vier touchdown passes.

De Eagles bleven effectief aan het begin van het derde kwart. Deze keer ving Zach Pascal een touchdown pass van Hurts en breidde de voorsprong uit tot 28:10. Een fumble van Steelers quarterback Kenny Pickett bracht de Eagles opnieuw in gunstige veldpositie. Miles Sanders rende de eindzone in, zodat de wedstrijd definitief beslist werd bij een tussenstand van 35:13.

Miami Dolphins at Detroit Lions 31:27

Detroit ging voortvarend van start: Jamaal Williams gaf de Lions de leiding met een run naar de eindzone in de allereerste drive. De volgende aanval eindigde ook in de eindzone. Deze keer voedde quarterback Jared Goff wide receiver D’Andre Swift, die herstellende was van een blessure. Miami antwoordde met een touchdown pass van Tua Tagovailoa naar Jaylen Waddle.

Goff bleef zijn aanval langs het veld leiden met een werkende passing game op de derde drive, waardoor Williams uiteindelijk zijn tweede touchdown kon binnenrennen. De Dolphins bleven ook effectief, met Waddle die zijn tweede touchdown pass van Tagovailoa ving. Detroit ging de rust in met een 27-17 voorsprong.

De Dolphins draaiden de wedstrijd om in de derde periode. Eerst kwam Alec Ingold in de eindzone, toen ving Mike Gesicki een touchdown pass – 31:27 voor Miami. Dit bleef ook de eindstand. Duitse wide receiver Amon-Ra St. Brown ving zeven passes voor 69 yards.

Las Vegas Raiders at New Orleans Saints 0:24

Na zonder touchdown tot nu toe dit seizoen, was Alvin Kamara deze keer de meest opvallende man op het veld. Eerst rende hij zichzelf de end zone in, later ving hij een touchdown pass van Andy Dalton. De Raiders daarentegen bleven puntloos, zodat New Orleans bij rust met 17-0 leidde.

Na de rust zette Kamara zijn zegereeks voort. In een soortgelijk spel als in het tweede kwart ving hij nog een touchdown pass van Dalton om New Orleans een 24-0 voorsprong te geven. Het laatste kwart van de wedstrijd bleef puntloos.

Chicago Bears tegen Dallas Cowboys 29:49

De Cowboys bereikten de eindzone in de allereerste drive in de persoon van quarterback Dak Prescott. Op de volgende offensieve drive voegde Dallas een touchdown pass toe van Prescott naar CeeDee Lamb. Bears quarterback Justin Fields verkleinde de achterstand tot 7-14 door zelf de eindzone in te rennen.

De aanval van de Cowboys was niet te stoppen. De derde en vierde drive resulteerden ook in een touchdown – eerst door een run van Tony Pollard, daarna door een pass van Prescott op Jake Ferguson. Met nog 40 seconden te gaan in de helft, brachten de Bears de achterstand terug tot 14-28 toen N’Keal Harry een touchdown pass ving van Fields. Prescott gooide toen een interceptie. Chicago profiteerde hiervan voor een field goal bij de ruststand van 17:28.

In het derde kwart scoorde Khalil Herbert een touchdown om de stand op 23-28 te brengen, maar de daaropvolgende tweepuntsconversie mislukte. De Cowboys kwamen terug tot 35:23 met Pollard’s tweede touchdown. Toen Cowboys linebacker Micah Parsons een fumble oppikte en naar de eindzone droeg, was de wedstrijd al beslist bij 42-23. Pollard completeerde de wedstrijd met zijn derde touchdown om er 49:29 van te maken.

Arizona Cardinals tegen Minnesota Vikings 26:34

Vikings quarterback Kirk Cousins zorgde voor de eerste punten door 17 yards de eindzone in te rennen. In het tweede kwartier ving Johnny Mundt een touchdown pass van Cousins. Met nog 47 seconden te gaan in de helft, brachten de Cardinals de achterstand terug tot 10-14 toen DeAndre Hopkins een touchdown pass ving van Kyler Murray. Dat was de score bij het ingaan van de rust.

Het derde kwart kende twee veranderingen in de leiding. Eerst ving Zach Ertz een touchdown pass voor de Cardinals, daarna kwam Alexander Mattison in de eindzone voor de Vikings – 21:17 voor Minnesota. Dalvin Cook breidde de voorsprong uit tot 28:17 met een touchdown.

Maar de wedstrijd was nog lang niet beslist. Rondale Moore ving een touchdown pass om de Cardinals op vijf punten te brengen. De tweepuntsconversie mislukte echter. Arizona verkleinde de achterstand tot 26-28 met een field goal in het vierde kwart.

Cousins gooide nog een touchdown pass, dit keer naar K.J. Osborn, zodat de Vikings weer uitliepen naar 34:26. Omdat de extra punt poging mislukte, bleven ze binnen opvallende afstand voor de Cardinals. Arizona kon hier echter niet van profiteren.

Carolina Panthers at Atlanta Falcons 34:47 n.O.

Nadat de Panthers de eerste punten scoorden op een field goal in de eerste drive, scoorden de Falcons de eerste touchdown van de wedstrijd in de tweede periode. Kyle Pitts ving een korte pass van Marcus Mariota en kwam in de eindzone. D’Onta Foreman kwam voor het eerst in de eindzone voor de Panthers en gaf Carolina een 10-7 voorsprong.

41 seconden voor rust gooide Panthers quarterback PJ Walker echter een pick six die door Lorenzo Carter terug de eindzone in werd gedragen. Atlanta ging de rust in met een 14-10 voorsprong. In het derde kwart kreeg Mariota zijn tweede touchdown pass. Deze keer was Tyler Allgeier het doelwit, zodat de Falcons met 21:13 leidden.

De Panthers namen een gok toen ze er voor gingen op fourth down op de 1-yard lijn van de tegenstander. Ze werden beloond met een touchdown van D’Onta Foreman en een succesvolle tweepuntsconversie om er 21-21 van te maken;

De leiding wisselde heen en weer naarmate de wedstrijd vorderde. Een field goal zette de Falcons weer met drie punten voor. De Panthers reageerden met de derde touchdown van D’Onta Foreman om er 28-24 van te maken, de Falcons met een touchdown pass naar Damiere Byrd om er 31-28 van te maken. Een field goal breidde de voorsprong uit tot 34-28 met nog 36 seconden te gaan in de wedstrijd.

Maar de Panters werden niet verslagen. Walker gooide een ongelooflijke 62-yard touchdown pass naar DJ Moore om het 34-34 te maken en een extra punt had de wedstrijd kunnen beslissen. Maar Eddy Pineiro’s schot belandde naast de doelpalen. De wedstrijd ging in overtime.

Mariota kreeg het aanvallend eerst gelijk met Atlanta, maar gooide een interceptie. Een andere keer had Pineiro met een geplaatst schot de wedstrijd in het voordeel van de Pantgers kunnen beslissen. Maar zijn field goal poging van 33 yards miste ook het doel. Younghoe Koo was nauwkeuriger en scoorde de Falcons met een 41-yard field goal om de wedstrijd te winnen.