Wild Card Round: Detroit Lions verslaan de Los Angeles Rams

De Detroit Lions hebben hun eerste play-offwedstrijd in meer dan 32 jaar gewonnen. In een voetbalthriller won de ploeg onder leiding van de Duits-Amerikaanse Amon Ra St. Brown nipt met 24:23 van Los Angeles. Rams rookie Puka Nacua vestigde een NFL-record

Na drie duidelijke overwinningen voor de Texans, Chiefs en Packers hebben de NFL playoffs hun eerste football thriller beleefd. In een dramatische wedstrijd met twee verschillende helften wonnen de Detroit Lions nipt met 24:23 van de Los Angeles Rams.

Alle vijf touchdowns werden in de eerste helft gescoord; na de wisseling van de eindes ontwikkelde zich een uitputtingsslag met een sterke verdediging en een beter einde voor de Lions.

Amon Ra St. Brown verzegelt de overwinning

De Duits-Amerikaanse Amon-Ra St. Brown was opnieuw de beste ontvanger van de gastheren met zeven recepties voor 110 yards. Zijn laatste vangbal gaf Detroit een nieuwe first down en bezegelde de overwinning. Quarterback Jared Goff voltooide 22 van zijn 27 passes en behaalde 277 yards. Hij gooide een touchdown.

Aan de andere kant was Puka Nacua bijzonder briljant. De Rams receiver vestigde een nieuw NFL record met 181 receiving yards – de meeste receiving yards door een rookie in de lange playoff geschiedenis van de NFL.

Spelverdeler Matthew Stafford gooide 367 yards (2 TD’s) bij zijn terugkeer op zijn oude stek. Maar het was nog steeds niet genoeg voor de overwinning

Offensief spektakel in de eerste helft

Vanaf het begin werd de wedstrijd gedomineerd door de twee aanvallers. Lions QB Jared Goff vond zijn receivers in rijen en ook de running game liep op rolletjes.

Het resultaat: Detroit zette de eerste twee drives om in een touchdown. David Montgomery vanaf één yard en Jahmyr Gibbs vanaf tien yards brachten de gastheren op het scorebord.

Het duurde even voordat de aanval van de Los Angeles Rams klikte. Met de stand 14:3 in het voordeel van de Lions vond quarterback Matthews Stafford toen de rookie sensatie en zijn favoriete ontvanger Puka Nacua – 50-yard touchdown.

Lions Hoofd Coach Dan Campbell had weer het juiste antwoord. Risicovol als altijd scoorden de Lions een vierde try vlak voor de eindzone en werden beloond met een touchdown catch van tight end Sam LaPorta.

Big play na big play volgde – voor de pauze konden de Rams de achterstand weer verkleinen na een 38-yard TD pass van Stafford op Tutu Atwell. Ruststand: 21:17 in het voordeel van de Lions.

In de kleedkamer vonden de verdedigingscoördinatoren van beide teams blijkbaar de juiste woorden. Terwijl het in de eerste helft nog een touchdownfestival was, domineerden de twee verdedigingen vanaf het derde kwart.

Lions kicker Michael Badgley (54 yards) en zijn tegenhanger Brett Maher (27 yards en 29 yards) zorgden voor de enige punten na de pauze.

Een laatste poging van de Rams mislukte vier minuten voor het einde op de 44-yard lijn van Detroit. De Lions gaven de bal daarna nooit meer terug