Sunday Night Football: Dallas Cowboys maken Indianapolis Colts af – Vijf touchdowns in vierde kwart

In de Sunday Night Football wedstrijd wonnen de Dallas Cowboys met 54:19 thuis tegen de Indianapolis Colts. Dallas scoorde 33 van de 54 Cowboys punten in het laatste kwart.

München – In de Sunday Night Football wedstrijd wonnen de Dallas Cowboys duidelijk met 54:19 thuis tegen de Indianapolis Colts. Dallas scoorde 33 van de 54 Cowboys punten in het laatste kwart.

Maar de Colts openden de wedstrijd met een field goal van Chase McLaughlin. De Cowboys registreerden toen ook een 20-yard touchdown van wide receiver CeDee Lamb. In ruil daarvoor scoorde Colts-ontvanger Ashton Dulin een 14-yard touchdown om de stand op 10-7 Indianapolis te brengen.

Cowboys counteren voor de pauze

Tijdens het tweede kwartier maakte Dallas shooting star Tony Pollard een 2-yard run in de end zone voor een touchdown. Na de twee-minuten waarschuwing schopte McLaughlin de tweede field goal voor de Colts, maar de Cowboys counterden nog voor de pauze. Ontvanger Michael Gallup zette Dak Prescott’s 13-yard pass om in een touchdown.

Het derde kwartaal was relatief rustig. Alleen Colts ontvanger Alec Pierce scoorde een touchdown na Matt Ryan’s pass. Dit bracht Indianapolis terug tot 19:21 – omdat de poging tot een tweepuntsconversie mislukte. Het was nog steeds een open spel op dat moment.

Vijf Cowboys touchdowns in het laatste kwartier.

Maar in het vierde kwart sloeg het uur van de Dallas Cowboys toe. Vijf! Touchdowns in het laatste kwartier gaven de Cowboys de overwinning.

Eerst was het Gallup met zijn tweede touchdown. Toen schepte safety Malik Hooker een Colts fumble op en bracht die 38 yards terug voor een touchdown tegen zijn ex-team – de two-point conversion werkte daarna ook niet.

Drie Cowboys running backs scoren

Met nog ongeveer tien minuten te gaan, kwam Pollard voor de tweede keer in de eindzone met een 30-yard run – maar Brett Maher’s kick werd geblokkeerd. Daarna leverde Pollard’s rivaal en ster running back Ezekiel Elliott ook en scoorde een touchdown. Uiteindelijk vond Dallas’ derde running back Malik Davis zelfs zijn weg naar de eindzone.

De Cowboys blijven nu op de tweede plaats staan in de NFC East met een record van 9-3. De Colts, ondertussen, hebben een record van 4-8-1, maar staan ook op de tweede plaats in de AFC South.