NFL Playoffs: Overwinning tegen 49ers! Rams gaan door naar Super Bowl LVI

De bevoordeelde Los Angeles Rams versloegen de San Francisco 49ers in een krappe en competitieve NFC Championship Game. Een interceptie van Jimmy Garoppolo beëindigt alle dromen van de 49ers kort voor het einde van de wedstrijd.

Los Angeles – De Los Angeles Rams volgden de Cincinnati Bengals naar de Super Bowl. De bevoorrechte Rams versloegen de San Francisco 49ers met 20-17 in een spannende en betwiste NFC Championship Game.

De crux van de wedstrijd was een interceptie door 49ers quarterback Jimmy Garoppolo met nog 37 seconden op de klok. De seiner heeft 232 yards en twee touchdowns gescoord.

Rams quarterback Matthew Stafford gooide voor 337 yards en 2 touchdowns met één interception. Opnieuw speelde Rams receiver Cooper Kupp een zeer sterke wedstrijd met 142 ontvangen yards en 2 touchdowns.

De Los Angeles Rams spelen de Super Bowl op 13 februari in hun eigen SoFi Stadium.

49erst at Rams: Verdediging domineert bij eerste

De 49ers counterden echter snel, Deebo Samuel sprintte de eindzone binnen na een korte pass van Garoppolo. Met beide kickers die de extra punten omzetten, was de score 7-7. Matt Gay probeerde even later de Rams weer op voorsprong te zetten met een field goal, maar de kicker miste van 54 yards.

Robbie Gould deed het beter aan de andere kant, hij trapte van 38 yards om de 49ers een 10-7 ruststand te geven. Ook het derde kwart werd lange tijd gedomineerd door de twee agressieve verdedigingen.

Garoppolo gooit een interceptie kort voor het einde

Met nog twee minuten te gaan in het derde kwart, 49ers tight end George Kittle pakte een 16-yard pass van Garoppolo. Het extra punt vloog ook door de koorden en de franchise uit Californië nam een 17:7 voorsprong.

Even later was het opnieuw sterontvanger Kupp die de voorsprong terugbracht tot 14:17 na een elf-yard pass van Stafford. Kicker Gaye maakte vervolgens in het laatste kwart gelijk met een velddoelpunt van 40 yards.

Bitter: 49ers safety Jaquiski Tartt had in het laatste kwart een pass van Stafford kunnen vangen, maar liet vallen wat een gemakkelijke interceptie had moeten zijn en miste zo de kans om de wedstrijd te doen kantelen.

Met nog 106 seconden te gaan, was het opnieuw Kicker Gay die de score op 20:17 voor de Rams zette. De 49ers hadden nog één drive over, maar Garoppolo maakte de beslissende interceptie.