Monday Night Football: 49ers verslaan Cardinals in Mexico – Garoppolo met vier touchdowns

In de Monday Night Football wedstrijd in Mexico City hebben de San Francisco 49ers duidelijk gewonnen van de Arizona Cardinals. Jimmy Garoppolo, George Kittle en Co. boekten een duidelijke 38:10 overwinning tegen de interne NFC West rivaal.

München – In de Monday Night Football Game in Mexico City hebben de San Francisco duidelijk gewonnen van de Arizona Cardinals. Jimmy Garoppolo, George Kittle en Co. boekten een duidelijke 38:10 overwinning tegen hun interne NFC West rivalen.

In het eerste kwartaal was het nog rustig. Alleen Cardinals kicker Matt Prater zette drie punten op het scorebord met een 40-yard field goal. Een menigte van bijna 80.000 mensen in het Azteca Stadium in Mexico juichte de 49ers toe, ondanks dat het een officiële thuiswedstrijd voor Arizona was.

49ers get going

In het tweede kwartier kwamen “Jimmy G” en zijn 49ers op gang. Eerst gooide de quarterback een 7-yard touchdown pass naar ontvanger Brandon Aiyuk. Ongeveer vijf minuten later gooide hij een 39-yard pass naar zijn tight end Kittle, die ook zijn weg naar de eindzone vond.

Toen was het weer de beurt aan de Cardinals – ook in Mexico zonder hun startende quarterback Kyler Murray. Running back James Conner rende met een 2-yard rush de eindzone in – Arizona bracht het terug tot 10:14.

McCoy verbleekt in tweede helft

Vlak voor de pauze kregen de 49ers een field goal van Robbie Gould om er 17-10 van te maken, maar het bleef een één-score wedstrijd voor de Cardinals.

Hoewel de 49ers verdediging het strak hield in de tweede helft en de Cardinals rond backup playmaker Colt McCoy geen doorgang konden vinden. McCoy werd verschillende keren hard geraakt en in totaal drie keer gestackt – de backup gooide ook een interceptie.

Jimmy G met vier touchdowns

Dus voorlopig scoren alleen de 49ers in de persoon van wide receiver Deebo Samuel. De sterontvanger rende 39 yards voor een touchdown. Aiyuk scoorde vervolgens zijn tweede touchdown in het derde kwart na een 13-yard pass.

In het vierde kwart mocht Kittle weer rennen en scoorde hij de laatste touchdown van de wedstrijd na een 32-yard pass van Garoppolo. Garoppolo had een verbazingwekkende 228 passing yards en vier touchdowns in de hele wedstrijd.

Met de winst in Mexico zijn de 49ers naar de eerste plaats in de NFC West gegaan en staan nu voor op de Seattle Seahawks (ook 6-4) met een record van 6-4. De Cardinals staan op de derde plaats (4-7) voor de regerend Super Bowl kampioen Los Angeles Rams (3-7).