Dallas Cowboys en Los Angeles Chargers beleven foutenfestival

Alle experts voorspelden een hoog scorend duel tussen de Los Angeles Rams en de Dallas Cowboys. Maar het liep anders…

De Dallas Cowboys wonnen met 20:17 van de Los Angeles Chargers om de zesde speeldag af te sluiten en hun record te verbeteren naar 4-2. De Chargers staan op een 2-3 record.

Opvallend in de wedstrijd waren de vele straffen. De Cowboys stonden elf straffen toe voor 85 yards, de Chargers negen straffen voor 79 yards.

Ruzie voor het begin van de wedstrijd

Zeker een half uur voor het begin van de wedstrijd brak er een hevige vechtpartij uit. Verschillende Cowboys spelers liepen door een warming-up oefening van de Chargers, wiens spelers dit blijkbaar als een provocatie opvatten. Het resultaat was een groot handgemeen waarbij Cowboys defensive end Dante Fowler een vuistslag gooide naar Chargers ster Austin Ekeler.

De openingsfase van de wedstrijd was ook bewogen: de Chargers voltooiden hun eerste drive met een touchdown pass van Justin Herbert op Keenan Allen. Dallas was succesvol in de tweede drive en nam een risico: ze speelden de vierde poging uit, zodat Dak Prescott de eindzone bereikte voor 14 yards. Daarna nam de verdediging van beide teams de controle over de wedstrijd over.

Risky playcalling vaak niet beloond

Met nog iets meer dan twee minuten te spelen in de eerste helft kozen de Cowboys opnieuw voor de riskante optie. In plaats van een zeker field goal te schoppen vanaf de 13-yard lijn van de tegenstander, probeerde Prescott een quarterback sneak – deze keer zonder succes. Pas toen Dallas zich weer op bijna dezelfde plek bevond in het laatste spel voor de pauze, mocht kicker Brandon Aubrey het veld op om hen een 10-7 ruststand te bezorgen.

Mijlpaal voor Prescott

Het spel kwam weer op gang aan het begin van het laatste kwart. Prescott gooide een touchdown pass naar Brandin Cooks. Opmerkelijk genoeg werd Prescott de 30e quarterback in de geschiedenis van de NFL die tegen alle 31 tegenstanders minstens één touchdown gooide. De Chargers maakten gelijk met een touchdown pass van Herbert naar Gerald Everett.

Daarna had de aanval het weer moeilijk. Met nog 2:19 minuten te gaan gaf Aubrey’s field goal de Cowboys een 20-17 voorsprong. Een onderschepping door Herbert, onderschept door Stephon Gilmore, besliste daarna de wedstrijd. De Chargers-ster eindigde met 227 passing yards, twee touchdowns en één interceptie. Dak Prescott gooide 272 yards en één touchdown door de lucht en op de grond.

De Chargers nemen het aanstaande zondag op tegen de Kansas City Chiefs, de Dallas Cowboys hebben een bye week en zijn dan gastheer van de Los Angeles Rams.