NFL: Steelers verslaan Browns, Tennessee wint in overtime

The Pittsburgh Steelers komen na een belangrijke zege tegen de Cleveland Browns. En dat ondanks het feit dat ze in de tweede helft zonder hun kicker Chris Boswell moesten spelen. De Indianapolis Colts geven weer een nipte nederlaag toe. renners vatten de 7 p.m. wedstrijden samen.

Pittsburgh Steelers at Cleveland Browns 15:10

Met een terugkerende Baker Mayfiled, kwam het aan op een divisie duel tussen de Steelers en de Browns. Aanvallende hoogtepunten waren in de eerste helft op één hand te tellen. De verdedigingen van beide teams waren daar verantwoordelijk voor. Terwijl Baker Mayfield vier keer werd gesackt door de Steelers-verdediging, ving de Browns-D Ben Roethlisberger twee keer achter de scrimmagelijn.

Net voor de pauze raakte Steelers kicker Chris Boswell geblesseerd. Hij kreeg een harde klap op een valse punt en was uit met een hersenschudding.

De tweede helft begon veelbelovend. D’Ernest Johnson, Cleveland’s held van de laatste speeldag, zorgde voor de voorsprong met een 10-yard run voordat Najee Harris een touchdown binnen rende voor de Steelers. Bij gebrek aan een tweede kicker, probeerde “Big Ben” een tweepunter, maar zonder succes.

In het laatste kwart namen de Steelers voor de eerste keer de leiding met een touchdown van Pat Freimuth.

Vijf minuten voor het einde, maakte Jarvis Landry een fout op de helft van de Steelers. Maar Pittsburgh kon niet profiteren van dit balverlies. Na drie keer spelen was het voorbij. De Browns en Baker Mayfield kregen nog een kans om de wedstrijd te winnen.

Maar Baker Mayfield kon geen 4&12 op de man krijgen. Het resultaat was dat de Browns de bal niet konden krijgen en met 10-15 werden verslagen. De Steelers staan 4-3 na de overwinning, terwijl de Browns 4-4 staan.

Tennessee Titans at Indianpolis Colts 34:31

Na een dominante overwinning op de Kansas City Chiefs vorige week, waren de Titans op zoek naar een vervolg. Het waren echter de Indianapolis Colts die de leiding namen, door de eerste drive te beëindigen met een geslaagde pass van Carson Wentz op Michael Pittman en de leiding te nemen. Na een interceptie door Ryan Tannahill en nog een TD pass van Wentz naar Pittman stond het halverwege het eerste kwart al 14-0. Maar Tennessee vocht terug en scoorde ook twee keer in het tweede kwart. Een touchdown van Geoff Swaim, plus een 57-yard TD run van A.J. Brown en een field goal met tijdnood bezorgden de Titans een 17-14 voorsprong bij rust.

De wedstrijd bleef onderhoudend in de tweede helft. Eerst was het Tennessee, dat weer aan de leiding kwam na een touchdown. Dan Carson Wentz en Jack Doyle voor nog een leiding verandering.

Vroeg in het vierde kwart maakte Randy Bullock met een velddoelpunt 24-24 gelijk. Met een interceptie die de Titans met 2-yards in de eindzone van de Colts konden brengen, leek de overwinning bezegeld. Maar een sterke Colts drive en een rushing touchdown met nog 22 seconden te gaan zorgden weer voor een gelijkspel en stuurde de wedstrijd naar overtime.

Beide teams moesten hun eerste drives beëindigen met punts. In de tweede drive van de Colts, gooide Wentz een interception. Met een field goal van 44 yards wonnen de Titans het duel en staan nu op 6-2. De Colts moeten opnieuw een nipte nederlaag slikken en staan nu op 3-5.

Cincinnati Bengals at New York Jets 34:31

Los Angeles Rams at Houston Texans 38-22

De Los Angeles Rams gingen de wedstrijd in als duidelijke favorieten. Met de eerste drive van het spel, konden de Rams meteen scoren. Running back Darrell Henderson ving een pass van Matthew Stafford voor de voorsprong. In het tweede kwart volgden een velddoelpunt, nog een touchdown pass van Stafford gevangen door Robert Woods en een rushing TD van Henderson. Bij de rust leidden de Rams met 24-0 tegen de Texans, die nooit in de wedstrijd kwamen.

Nog twee touchdowns van Cooper Kupp en Robert Woods zetten de Rams verder op voorsprong. Bij 38-0 scoorden de Texanen ook voor de eerste keer. Na een rush van 1-yard door Rex Burkhead en de daaropvolgende succesvolle PAT, was de score 38:7. Maar dat was niet genoeg. Na een 45-yard touchdown van Brandin Cooks, een geslaagde onside kick, nog een touchdown met een geslaagde 2-point conversion, was de stand 38:22. Het zou echter bij een comebackpoging blijven.

De Rams winnen een wedstrijd die, ondanks het resultaat, nooit in gevaar kwam met 38:22 en verbeteren hun record naar 7-1, terwijl de Texanen hun zevende nederlaag incasseren.

Philadelphia Eagles at Detroit Lions 44:6

Het kostte de Buffalo Bills veel tijd om op gang te komen. Tegen de 1-6 Dolphins, hadden Josh Allen en Co. het lange tijd moeilijk. Bij de pauze was de stand slechts 3-3.

Ook in de tweede helft bleef het spel hard. Gabriel Davis was in staat om een 8-yard pass van Josh Allen om te zetten in de eerste touchdown van de wedstrijd. De Bills gingen het laatste kwart in met een 10-3 voorsprong. Daar verhoogden ze de voorsprong tot 17:3 met een TD van Stefon Diggs.

Maar de Dolphins bleven erin. Tua Tagovailoa liep zichzelf in de eindzone, en de daaropvolgende 2-punts conversie was ook succesvol. Een field goal van Tyler Bass en een 7-yard rushing touchdown van Josh Allen kort voor het einde van de wedstrijd zorgden voor een 26:11 overwinning voor de Bills.

Carolina Panthers at Atlanta Falcons 19:13

De wedstrijd begon slecht voor de Carolina Panthers. In het eerste spel van het spel, verloor running back Chuba Hubbard de bal. Matt Ryan en de Atlanta Falcons konden de eerste touchdown echter pas in het tweede kwart vieren toen Cordarelle Patterson een pass van 15-yard in de end zone bracht voor 10:3. Twee field goals van Zane Gonzales maakten het een nipte 10:9 bij de pauze.

Nog een velddoelpunt en een touchdown van Cuba Hubbard in het laatste kwart maakten er een wedstrijd van twee punten van voor de Falcons.

Op het einde zorgde Matt Ryan voor een gedenkwaardige interceptie. Stephon Gilmore, ex-Patriot en nieuwkomer bij de Panthers, onderschepte Ryan’s paspoging in zijn eerste wedstrijd voor de Panthers. Younghoe Koo kon een velddoelpunt maken, maar kon de 19:13 nederlaag niet voorkomen.