NFL: New England Patriots en Dallas Cowboys vieren grote zeges

De New England Patriots hebben de Cleveland Browns overklast. De Dallas Cowboys doen hetzelfde met de Atlanta Falcons.NFL News vat de wedstrijden van 19.00 uur van de 10e NFL speeldag samen.

Cleveland Browns at New England Patriots 7:45

De New England Patriots hebben een belangrijke overwinning behaald in hun strijd om de play-offs, door hun record te verbeteren naar zes overwinningen en vier nederlagen met een thuisoverwinning op de Browns. Cleveland staat op een 5-5 record.

De Browns gingen er vol voor op de eerste drive, gingen er voor op fourth down net buiten de end zone, en werden beloond met een touchdown pass van Baker Mayfield naar Austin Hooper. Dit zouden echter de enige punten voor Cleveland blijven. De Patriots antwoordden met een touchdown op de volgende drive. Mac Jones verbond zich met Hunter Henry in de eindzone.

Een onderschepping van Mayfield gaf de Patriots een goede veldpositie, zodat Rhamondre Stevenson in de volgende play de end zone binnen rende. Tegen de rust stonden de Patriots met 21-7 voor door een schitterende touchdown pass van Jones naar Kendrick Bourne en een field goal.

Toen Stevenson zijn tweede touchdown scoorde in de derde periode om de voorsprong op te voeren tot 28-7, was de wedstrijd zo goed als beslist. In de vierde periode ving Henry zijn tweede touchdown pass. Tenslotte kreeg reserve quarterback Brian Hoyer wat oefening en gooide een touchdown pass naar Jakobi Meyers.

Mayfield vond nooit zijn spel en haalde slechts 73 yards voor hij vervangen werd door Case Keenum, die geblesseerd raakte. Jones, aan de andere kant, was zeer effectief met 198 yards en drie touchdown passes.

Atlanta Falcons at Dallas Cowboys 3:43

De kern van de zaak kwam in de eerste periode. In plaats van een velddoelpunt te maken vanaf de 32-yard lijn van de tegenstander om de achterstand terug te brengen tot 6:7, speelden de Falcons de vierde poging uit – zonder resultaat. De Cowboys gebruikten de volgende drive voor een touchdown run van Ezekiel Elliott. Dit gaf Dallas een geruststellende 14-3 voorsprong. Tegen de rust was de voorsprong opgelopen tot 38-3.

De Cowboys staan op een 7-2 record, de Falcons op 4-5.

New Orleans Saints at Tennessee Titans 21:23

Saints quarterback Trevor Siemian speelde een sterke wedstrijd met 298 passing yards en twee touchdown passes, maar toch kon hij zijn ploeg niet naar de gehoopte zesde overwinning van het seizoen leiden, omdat de onside kick mislukte met nog 1:16 minuten te spelen, waardoor New Orleans niet opnieuw in balbezit kon komen.

Jacksonville Jaguars at Indianapolis Colts 17:23

Een touchdown run van Jonathan Taylor, een geblokkeerde punt door E.J. Speed in de eindzone, plus een field goal. De Colts gingen perfect van start en namen al vroeg in het eerste kwart een 17-0 voorsprong.

Maar de Jaguars vochten zich terug in de wedstrijd. Een touchdown en een succesvolle tweepuntsconversie brachten hen terug tot 17-20 met nog tien minuten te gaan. Er werden echter geen verdere punten toegevoegd. Een field goal van Colts kicker Michael Badgley zorgde voor de eindstand.

Colts spelverdeler Carson Wentz gooide passes voor 180 yards, bleef zonder touchdown pass en zonder interceptie. Trevor Lawrence, de nummer 1 van de Jaguars, raakte slechts 16 van zijn 35 passpogingen en gooide 162 yards maar geen touchdowns.

De Colts staan op een 5-5 record, de Jaguars op 2-7.

Buffalo Bills at New York Jets 45:17

Bills quarterback Josh Allen had een spectaculaire wedstrijd met 366 yards en twee touchdown passes met één interception. Zijn favoriete ontvangststation was Stefon Diggs met 162 passing yards en een touchdown. Mike White, de reserve quarterback van de Jets, daarentegen, had een pikzwarte dag. Hij gooide passes voor 251 yards, maar ook vier intercepties.

Terwijl de Buffalo Bills op zeven overwinningen en drie verliespartijen staan, hebben de Jets een 2-7 record.

Detroit Lions tegen Pittsburgh Steelers 16-16 na overtime

Beide teams waren gehandicapt op de posities van de spelverdelers. De Pittsburgh Steelers moesten het doen zonder hun quarterback Ben Roethlisberger vanwege een Corona infectie. Zijn vervanger Mason Rudolph gooide voor 242 yards, één touchdown pass en één interception. Jared Goff, de quarterback van de Lions, moest daarentegen wel spelen ondanks een rugblessure, maar was geen factor met slechts 92 passing yards. De Duitse wide receiver Amon-Ra St. Brown was zijn favoriete touchdown doelwit met 61 yards.