NFL: Indianapolis Colts verslaan San Francisco 49ers – Regenslag verandert in turnover fest

The Indianapolis Colts verslaan de San Francisco 49ers in de Monday Night Game van de 7e speeldag van de NFL. De zogenaamde “Bomb Cyclone” veroorzaakt stormachtig regenweer in Californië. Beide overtredingen hebben dienovereenkomstig problemen.

München – Het was een wedstrijd waarin beide ploegen te maken hadden met slechte weersomstandigheden: Uiteindelijk wonnen de Indianapolis Colts met 30 tegen 18 van de San Francisco 49ers. De verdediging van de Colts, die in totaal vier turnovers afdwong, was de belangrijkste reden voor de overwinning.

De Californiërs begonnen goed in de stromende regen. Running back Elijah Mitchell bekroonde de eerste drive met een 14-yard run in de eindzone. Kicker Joey Slye miste het extra punt, maar hij maakte twee velddoelpunten in het eerste kwart.

Horror start voor de Colts

De situatie was helemaal anders voor de Colts: Running back Jonathan Taylor maakte een fout tijdens de allereerste drive. Carson Wentz maakte ook een fout in het eerste kwart. Maar de “Indy” offence ving zichzelf: eerst ving tight end Mo Alie-Cox een touchdown pass, daarna bevorderde een fumble van de gastheren een rushing touchdown door Carson Wentz. Na een gemiste tweepunter stond het 13:12 voor de bezoekers bij het ingaan van de rust.

Colts ster Taylor scoorde de enige touchdown in het derde kwart. Indianapolis ging de laatste periode in met een voorsprong van acht punten. Na een touchdown pass van Garoppolo naar Deebo Samuel, werd het spel weer even spannend.

Garoppolo turnover beslist de wedstrijd

The Colts hebben nog een veld goal gemaakt. Toen glipte een pass van Garoppolo door Samuel’s handen en belandde in de armen van Colts cornerback Xavier Rhodes. In de volgende ronde scoorde Michael Pittman een touchdown om de wedstrijd te beslissen.

Wentz voltooide 17 van zijn 26 passes voor 150 yards en registreerde twee touchdown passes en een fumble. Garoppolo eindigde met 181 passing yards en een touchdown pass, maar hij had ook twee intercepties en een fumble.

Voor de 49ers was het al de vierde nederlaag op rij. Met een 2-4 record moeten ze hard vechten om de aansluiting met de Wild Card plaatsen voor het naseizoen niet te verliezen. De Colts vinden langzaam hun vorm met hun tweede overwinning op rij. Maar met een 3-4 record, hebben Wentz en co. nog veel werk te doen als ze het naseizoen willen halen.