NFL – New England Patriots winnen bij Atlanta Falcons dankzij uitstekende verdediging

De New England Patriots zetten hun winning streak voort. De zesvoudige Super Bowl kampioenen winnen met 25-0 van de Atlanta Falcons in een wedstrijd die gedomineerd werd door de Patriots verdediging. Het is de vijfde overwinning op rij.

Munich/Atlanta – De verdediging van de New England Patriots onderstreepte haar status als een van de beste in de competitie.

In de NFL Thursday Night Football-wedstrijd om Week 11 te openen, hielden de mannen van Bill Belichick de Atlanta Falcons op nul punten in een 25-0 zege.

Maar omdat rookie Mac Jones en zijn aanval geen goede dag hadden, bleef de wedstrijd spannend tot het vierde kwart. Jones gooide voor 207 yards, één touchdown en één interception, hij werd drie keer gesackt. Toch maakte de 23-jarige nauwelijks fouten en voltooide hij 85 procent van zijn passes naar zijn eigen man.
Niet alleen had Matt Ryan geen goede dag, hij had een zeer slechte dag met zijn aanval. Niet alleen werd hij in totaal vier keer gesackt, toen hij in het vierde kwart twee kansen had om er een wedstrijd van te maken met één balbezit, werden zijn passes onderschept door safety Devin McCourty en cornerback J.C. Jackson, die nu op zes onderscheppingen staat.

In het vierde kwart werd de geblesseerde Ryan vervangen door reserve Josh Rosen, die nog een interceptie gooide die door Kyle van Noy in de eindzone werd geretourneerd. Daarna kreeg rookie Feleipe Franks een kans, deze keer was het Adrian Philipps die weer een pick pakte.

Uiteindelijk zouden de Falcons geen enkel punt halen, hoewel ze tweemaal in de redzone waren, maar eenmaal miste Younghoe Koo een velddoelpunt en een vierde poging was onsuccesvol. Ze waren het laatste team in de competitie dat scoorde op elke trip naar de rode zone tot nu toe.

Terwijl de aanval van hoofdcoach Arthur Smith slechts drie punten heeft gehaald in de laatste twee wedstrijden, is het een heel ander verhaal voor de Patriots: In de laatste drie wedstrijden, hebben ze slechts 13 punten en één touchdown toegestaan.

Patriots voorlopig aan top AFC East

Met deze overwinning schuift New England voorbij de Buffalo Bills naar de top van de AFC East voor nu, ze staan op een record van 7-4.

De Bills (6-3) nemen het zondag op tegen de Indianapolis Colts en zullen proberen de leiding in de divisie terug te pakken. Voor het seizoen, werd zo’n nauwe race niet verwacht.

Dus de Patriots, die momenteel tweede staan in de gehele AFC zelfs achter de Tennessee Titans (8-2), hebben al het aantal overwinningen op game day eleven bereikt dat ze vorig jaar hadden.

De Atlanta Falcons blijven op de laatste plaats in de NFC South met hun zesde nederlaag van het seizoen. Een playoff plek, die de Falcons nog maar twee weken geleden bezetten, is momenteel een verre herinnering.