NFL: Los Angeles Chargers winnen overtime thriller tegen Denver Broncos

De Los Angeles Chargers hebben de Denver Broncos na overtime met 19-16 verslagen om de zesde speeldag af te sluiten, waardoor Russell Wilson en co. voorgoed in een crisis terecht zijn gekomen.

München – De Los Angeles Chargers hebben hun winning streak voortgezet en versloegen de Denver Broncos met 19:16 na overtime. Voor de franchise uit Californië is het de derde overwinning op rij, Denver wacht nu al drie wedstrijden op een overwinning.

Het ging eigenlijk heel goed voor de Broncos in het begin. Onder de ogen van Formule 1 recordwereldkampioen Lewis Hamilton, sinds enkele maanden mede-eigenaar van het team, begonnen de Broncos de wedstrijd met 10-0. Verantwoordelijk hiervoor waren Brandon McManus, die een 51-yard field goal kon scoren, en Greg Dulcich. De 22-jarige rookie liep een 39-yard pass van Russell Wilson in de eindzone.

De Chargers waren echter niet onder de indruk en kwamen sterk terug in het tweede kwart, ook al liet quarterback Justin Herbert in de hele wedstrijd geen touchdown pass noteren. Austin Ekeler maakte gelijk met zijn zesde touchdown in de laatste drie wedstrijden. LA kicker Dustin Hopkins maakte daarna gelijk met een 37-yard field goal. Toch gingen de Broncos de rust in met een voorsprong nadat McManus vlak voor het einde van het tweede kwart nog een field goal had getrapt.

Dustin Hopkins houdt het hoofd koel in overtime

De tweede helft zou ook gedomineerd worden door de kickers. Hopkins maakte in het derde kwart weer gelijk, voordat McManus Denver in het vierde kwart weer op voorsprong zette. Met nog vier minuten te gaan, was het opnieuw Hopkins die scoorde vanaf 35 meter om er 16:16 van te maken.

In de volgende overtime zou een spel van de speciale teams de wedstrijd beslissen. Na een punt van de Chargers raakte Broncos-returner Montrell Washington de bal aan, maar verloor hem aan Deane Leonard, waardoor LA in goede veldpositie kwam. Opnieuw was Hopkins ter plaatse en raakte de Chargers vanaf 39 yards voor de overwinning.

De overwinning op hun divisie rivalen brengt de Chargers terug aan de top van de AFC West, terwijl Denver’s vierde verlies in hun zesde wedstrijd de zaken er somber laat uitzien. Volgende week ontvangen de Broncos de machtige New York Jets, terwijl Los Angeles tegenover de Seattle Seahawks staat.