Kicker Gonzalez zet de kroon op de thriller: Kardinalen brengen de Seahawks uit de lucht…

Het werd echt dramatisch in het divisie duel tussen de Arizona Cardinals en de Seattle Seahawks. Ten eerste redden de verhuurders zichzelf in overuren, waar ze alleen bij de tweede poging scoren. De Seattle Seahawks scoorden ook hun eerste doelpunt in de Sunday Night Game van week 7. Hoofdtrainer Pete Carroll ’s team verloor dit seizoen voor het eerst in de divisie rivaal Arizona Cardinals. 20 seconden voor overuren kicker Zane Gonzalez transformeerde het winnende velddoel van 48 yards naar 37:34 (34:34, 17: 27).

In de eerste helft hadden de gasten al twee keer geleid met 13 punten voorsprong (20:7 en 27:14) en ruim vier minuten voor het einde met tien tellers (34:24). Ze verzamelden meer passerende (372 tot 360) en stormende werven (200 tot 159), waren op de bal bijna tien minuten langer.

Drie onderscheppingen door Wilson – Lockett met 200 Yards
Maar Russell Wilson (388 passerende yards voor drie touchdowns) wiebelde deze keer en maakte drie onderscheppingen, de laatste in overuren. Een crème dag van Tyler Lockett, die 15 passes ving voor 200 yards en drie touchdowns, hielp ook niet.

Voor de “Cards” kwam Kyler Murray op 360 Passing Yards voor drie touchdowns bij een onderschepping, plus 67 Rushing Yards inclusief touchdown. Echter, de playmaker onderging ook een fumble.

Hopkins ondermijnt Fumble – Fitzgerald scoort niet
De meest productieve ontvanger was Christian Kirk, die twee touchdowns maakte op 37 yards. DeAndre Hopkins veroverde paspoorten voor 103 yards, inclusief touchdown, maar brak ook in zijn team in met een klungel en een omzet. Larry Fitzgerald (62 Receiving Yards) scoorde niet.

Gonzalez werd twee keer een held – eerst twee seconden voor het einde van het vierde kwartaal scoorde hij van 44 yards voor egalisatie, daarna in overuren scoorde hij eerst van 41 yards om de beslissing te nemen met nog eens 20 seconden op de klok van iets verder weg.

De Seahawks blijven aan het hoofd van NFC West met vijf overwinningen en één nederlaag, maar de Kardinalen (5-2) staan op hun benen. In week 8, Seattle concurreert tegen de San Francisco 49ers, Arizona is speel-vrij.