Kansas City Chiefs winnen wedstrijd in Frankfurt vs. Miami Dolphins

De tweede NFL-wedstrijd in Duitsland is geschiedenis. De Kansas City Chiefs hebben gewonnen – samen met de Duitse voetbalfans.

Dit was een heel spektakel! De tweede NFL-wedstrijd ooit in Duitsland, specifiek in het Deutsche Bank Park in Frankfurt, is voorbij.

Voor een uitverkochte menigte kwamen de Kansas City Chiefs terug van hun verlies tegen de Denver Broncos en versloegen ze de Miami Dolphins met 21-14.

De officiële thuisploeg, de Kansas City Chiefs, begon goed en scoorde een touchdown in hun eerste spel van de wedstrijd op een pass van quarterback Patrick Mahomes naar wide receiver Rashi Rice. Daarna werd het aanvallend een stuk rustiger en nam de verdediging het aan beide kanten over.

De Miami Dolphins maakten herhaaldelijk fouten in de aanval en moesten verschillende straffen accepteren. Aan de andere kant worstelden de Chiefs met het feit dat hun ontvangers niet vrijuit konden

De

moesten helemaal tot diep in het tweede kwart gaan voordat de volgende punten op het scorebord verschenen. Mahomes wist opnieuw een touchdown pass te voltooien, dit keer naar running back Jerick McKinnon. Aan het einde van de eerste helft werd het weer spectaculair!

Voormalig Chiefs-ontvanger Tyreek Hill maakte een fout tijdens wat een sterke drive van de Dolphins had moeten worden. Brian Cook van de Chiefs kon de bal de eindzone in dragen na een handige zijwaartse beweging en een indrukwekkende sprint. 0:21 vanuit het oogpunt van de Dolphins.

Dolphins beginnen na de pauze

De tweede helft was aanvankelijk teleurstellend vanuit het perspectief van de Dolphins. In plaats van met een statement uit de kleedkamer te komen, moest de franchise het meteen afleggen. Laat in het derde kwart kwam het moment echter eindelijk daar en konden de Dolphins voor het eerst scoren na een touchdown pass van Tua Tagovailoa op Cedric Wilson.

Later toonde het team van hoofdcoach Mike McDaniel tekenen van een comeback. Na een fumble van Patrick Mahomes scoorde running back Raheem Mostert een rushing touchdown op de daaropvolgende drive en Miami kon de achterstand terugbrengen tot 14-21. Daarna hadden beide teams echter weer moeite met de aanval.

Aan het einde van het vierde kwart werd het weer spannend! De Dolphins stopten de Chiefs met nog twee minuten te spelen – een touchdown zou de stand gelijk hebben getrokken.

Maar op fourth-and-goal met nog tien yards te gaan, slaagde het centrum van de Dolphins er niet in om quarterback Tagovailoa te bereiken, wiens fumble een einde maakte aan alle hoop