Indianapolis Colts verslaan Denver Broncos in overtime thriller

De Indianapolis Colts verslaan de Denver Broncos in overtime om week vijf van het NFL seizoen 2022 af te trappen. Beide quarterbacks hebben een dag om te vergeten in Mile High Stadium.

Munich/Denver – De Indianapolis Colts vierden hun tweede overwinning van het seizoen om week vijf af te trappen. Maar de 12:9 na overtime tegen de Denver Broncos was een zware aangelegenheid.

Zowel Colts quarterback Matt Ryan (251 passing yards, twee intercepties) als Denver playmaker Russell Wilson (274 passing yards, twee intercepties) kwamen niet op dreef. Het was het eerste duel tussen twee quarterbacks die elk ten minste vier Pro Bowl optredens hebben waarin geen enkele touchdown werd gescoord.

Broncos en Colts worstelen

In het eerste kwart hadden de punters van beide teams veel te doen. Afgezien van de eerste drive van de Broncos, die kicker Brandon McManus afsloot met een 33-yard field goal, kon geen van beide teams munt slaan uit hun eigen balbezit.

Vroeg in het tweede kwart bracht Wilson zijn team naar de 26-yard lijn van de Colts en McManus schopte zijn tweede score van de wedstrijd vanaf 44 yards om de stand op 6-0 te brengen, gevolgd door Ryan’s eerste interceptie van de dag op een korte pass in het midden van het veld, maar de Broncos kwamen niet tot scoren in de daaropvolgende drive.

Dus Indianapolis kreeg vlak voor rust weer balbezit, de drive eindigde met een field goal van kicker Chase McLaughlin (52 yards) – waardoor de ruststand gelijk werd.

Wilson gooit de overwinning vlak voor het einde weg

Hetzelfde beeld domineerde ook de tweede periode. Beide teams hadden moeite om in de rode zone van de tegenstander te komen, want zowel de verdediging van de Broncos (zes sacks, vijf passes verdedigd) als die van de Colts (vier sacks, zeven passes verdedigd) waren alert en de aanvallers slaagden er niet in oplossingen te vinden.

Na nog een geconverteerde field goal hadden de Broncos een grote kans om de wedstrijd te winnen bij 9-6 met nog iets minder dan twee minuten op de klok. Op 3rd & 4, Wilson zocht ontvanger Tyrie Cleveland, maar de pass belandde in de handen van cornerback Stephon Gilmore.

Overtime thriller: Alleen de Colts scoren

The Colts eindigden de volgende drive met nog een field goal en om 9:9 ging de wedstrijd in overtime, die sommige Broncos-fans niet meemaakten – verschillende toeschouwers hadden genoeg gezien en verlieten het stadion.

In de overtime was het eerst “Matty Ice” die de Colts naar de 30-yard lijn leidde. De daaropvolgende kick ging over en dus was het aan Wilson om de wedstrijd te beslissen met een touchdown. Op 4th &1 op de 5-yard lijn van de Colts besloot Hoofd Coach Nathaniel Hackett tot een pass play, maar de bal naar wide receiver Courtland Sutton (vijf ontvangsten, 74 yards) was te onnauwkeurig – en de nederlaag was bezegeld.
De Indianapolis Colts (2-2-1) staan in week zes tegenover de Jacksonville Jaguars, de Broncos (2-3) reizen naar de Los Angeles Chargers.