Dolphins, Saints en Lions domineren – Steelers winnen zwaar duel met Ravens

In de vijfde speeldag van de NFL winnen de Dolphins, Saints en Lions comfortabel, terwijl de Colts en Steelers krappe divisieduels winnen.

New York Giants @ Miami Dolphins 16:31

Na een teleurstellend verlies tegen de Buffalo Bills wisten de Miami Dolphins te winnen van de New York Giants.

De aanval van de Dolphins zette opnieuw uitstekende cijfers neer: 524 yards, vier touchdowns en veel big plays. Running back De’von Achane rende weg van de hele Giants-verdediging voor zijn 76-yard touchdown, Tyreek Hill explodeerde twee keer voor een +60-yard catch, waaronder een 69-yard touchdown. Raheem Mostert leverde weer een meer dan stabiele prestatie met twaalf runs voor 78 yards.

De wedstrijd bleef echter dichterbij dan verwacht door de vele turnovers van de Dolphins. Tua Tagovailoa gooide twee intercepties en Giants safety Jason Pinnock droeg één pick 102 yards van end zone naar end zone. Maar dat bleef de enige touchdown voor de Giants, die aanvallend meer dan een beetje worstelden. Quarterback Daniel Jones werd zes keer ontslagen en gooide slechts 119 yards.

Miami Dolphins winnen vierde wedstrijd van seizoen, New York Giants dalen naar 1-4

New Orleans Saints @ New England Patriots 34-0

De wedstrijd tussen de Saints en de Patriots had zich aangekondigd als een grote verdedigingsstrijd, maar uiteindelijk was daar maar aan één kant wat van te zien.

De verdediging van de Saints zette al vroeg de toon: In het eerste kwart onderschepte safety Tyrann Mathieu een pass van Mac Jones en sleepte hem terug voor de eerste touchdown van de wedstrijd. Het was het begin van een verschrikkelijke dag voor de quarterback van de Patriots, die na 0:31 in het vierde kwart op de bank werd gezet met 110 passing yards, twee onderscheppingen en een verloren fumble.

Aanvallend zetten de Saints geen meesterlijke prestatie neer, maar ze deden meer dan genoeg om de wedstrijd volledig onder controle te houden. Derek Carr eindigde de wedstrijd met 183 passing yards en twee touchdowns. Alvin Kamara leidde New Orleans met 80 rushing yards en een touchdown.

New Orleans pakt de derde overwinning van het seizoen, terwijl de Patriots voor het eerst sinds 2000 het seizoen 1-4 beginnen.

Houston Texans @ Atlanta Falcons 18:19

Desmond Ridder leidt de Falcons naar de overwinning met een late field goal drive in misschien wel de beste wedstrijd uit zijn NFL-carrière.

De 24-jarige quarterback gooide 329 yards – de hoogste score uit zijn carrière – en een touchdown. Hij orkestreerde een 56-yard drive aan het einde van het vierde kwart die kicker Younghoe Koo afsloot met een 37-yard field goal voor de uiteindelijke 19-18. Tight end Kyle Pitts en receiver Drake London waren de meest actieve passontvangers van de Falcons, met elk 87 en 78 receiving yards.

C.J. Stroud zette de historische start van zijn NFL-carrière voort. De rookie brak het record voor meeste passpogingen in het begin van zijn carrière in de wedstrijd tegen de Falcons. Houston wist uiteindelijk echter maar één touchdown te scoren – de Texans hebben het nog steeds moeilijk, vooral in de rode zone.

De Falcons behaalden hun derde overwinning van het seizoen, terwijl de Texans hun derde verlies van het seizoen leden.

Carolina Panthers @ Detroit Lions 24:42

Duidelijke zaak in Detroit: De Lions domineren het duel tegen de Carolina Panthers en boeken hun vierde overwinning van het seizoen, terwijl Carolina nu het enige zegeloze team in de NFL is.

Vooral op de grond bleken de Lions superieur. David Montgomery rende 109 yards, waaronder een 42-yard touchdown om er al vroeg 7-0 van te maken, en back-up running back Craig Reynolds en quarterback Jared Goff scoorden ook elk een rushing touchdown.

Maar het team van Dan Campbell blonk ook uit in de passing game ondanks de afwezigheid van Amon-Ra St Brown door een blessure. Goff had een bijna perfecte dag met 236 yards en drie touchdowns, waarvan twee naar rookie tight end Sam LaPorta.

Aan de kant van de Panthers is het moeilijk om iets positiefs te halen uit hun vijfde verliespartij van het seizoen. Rookie Bryce Young lijkt nog steeds zijn draai te vinden als NFL quarterback – tegen de Lions gooide hij 227 yards en twee touchdowns, maar hij gooide ook twee interceptions.

Tennessee Titans @ Indianapolis Colts 16:23

De Indianapolis Colts winnen een close wedstrijd tegen de Tennessee Titans, maar moeten opnieuw vrezen voor hun startende quarterback Anthony Richardson.

In de langverwachte terugkeer van Jonathan Taylor (6 runs voor 18 yards) was het een andere Colts running back die opviel. Zack Moss liep de eigenlijk sterke loopdefensie van de Titans tegen de grond met 165 rushing yards en twee touchdowns, waaronder een 56-yard score.

Rookie Anthony Richardson moest de wedstrijd al in het tweede kwart verlaten. De quarterback bleef op de grond liggen na een 4-yard run en hield zijn rechterschouder in bedwang – back-up Gardner Minshew nam de rest van de wedstrijd over en eindigde met elf passes voor 155 yards.

De aanval van de Tennessee Titans bleef haperen, met als enige lichtpunt DeAndre Hopkins met acht vangballen en 140 receiving yards. Derrick Henry haalde slechts 43 rushing yards en in een beslissende situatie in het vierde kwart stopte de verdediging van de Colts de running back van de Titans op 4th-and-1 op de 5-yard lijn van Indianapolis. Een onderschepping door Tannehill met nog 30 seconden te gaan in de wedstrijd betekende de overwinning voor de Indianapolis Colts.

The Colts hebben hun derde overwinning van het seizoen, de Titans verliezen voor de derde keer dit seizoen.

Baltimore Ravens @ Pittsburgh Steelers 10:17

De Pittsburgh Steelers boeken een overwinning op divisie rivaal Baltimore Ravens in een hard bevochten wedstrijd, dankzij een sterke verdediging.

De Ravens namen een vroege voorsprong met een 14-yard touchdown run van running back Justice Hill en gingen de rust in met een 10-3 voorsprong. De score bleef zo tot het vierde kwart, toen er chaos uitbrak. Eerst blokkeerden de Steelers een punt van de Ravens, wat resulteerde in een safety voor Pittsburgh. De ploeg van Mike Tomlin scoorde vervolgens een field goal om de achterstand terug te brengen tot 10-8.

Maar nadat de Steelers de bal op hun eigen 10-yard lijn hadden laten vallen na een punt return, leken de Ravens de wedstrijd weer onder controle te hebben voordat Lamar Jackson een interceptie gooide in de eindzone van Pittsburgh, waardoor Kenny Pickett en de aanval van de Steelers nog een laatste kans kregen.

Pickett nam deze kans dankbaar aan en stuurde ontvanger George Pickens met een 45-yard pass met nog een minuut te gaan de eindzone in voor een 17-10 eindstand, die werd bezegeld door een herstelde fumble van de Steelers met nog enkele seconden te gaan.

Het was de tweede nederlaag van het seizoen voor de Ravens en de derde overwinning van het jaar voor de Steelers.

Buffalo Bills @ Jacksonville Jaguars 20:25

In de vroege Londense wedstrijd boekten de Jacksonville Jaguars een indrukwekkende overwinning op de Buffalo Bills. Hier zijn de hoogtepunten van de wedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium: