Cincinnati Bengals halen Buffalo Bills in na winnen topwedstrijd

De

Cincinnati Bengals onderstrepen hun sterke vorm met een thuisoverwinning tegen AFC rivalen Buffalo Bills. Het quarterbackduel ging ook duidelijk naar Joe Burrow terwijl de Bills uit de playoffplekken glippen

De

Cincinnati Bengals herhaalden hun goede vorm van de afgelopen weken en versloegen de Buffalo Bills in de NFL-wedstrijd van zondag. De Bengals wonnen thuis met 24-18 (21-7) in het Packor Stadium en vierden hun vierde overwinning op rij. Met een record van 5-3 heeft de franchise uit Ohio ook de Bills (5-4) ingehaald in het AFC klassement.

Ondertussen gaat de inconsistentie dit seizoen door voor de bezoekers. Sinds een overtuigende overwinning in Week 4 tegen de Miami Dolphins werd elke overwinning van de Bills gevolgd door een verlies. Bovendien zakten de Bills door het verlies in Cincinnati naar de negende plaats in het AFC-klassement en missen ze tot nu toe de play-offs.

In de topwedstrijd van Week 9 zag het er al vroeg uit als een open en gesloten strijd. De eerste drie drives van de wedstrijd – twee door de Bengals en één door de Bills – eindigden in touchdowns. Bills quarterback Josh Allen miste ook een roughing the passer penalty nadat hij de eindzone was binnengestapt om de stand gelijk te trekken.

Daarna stortte de aanval van Buffalo echter in, zoals wel vaker in recente wedstrijden. De Bills scoorden de rest van de helft geen punten meer en Allen trok een time-out in. De Bengals verbeterden met een touchdown pass van Joe Burrows op Drew Sample vlak voor rust om een vroege beslissing veilig te stellen.

In de tweede helft stond de verdediging van de Bengals niet toe dat de Bills de achterstand goedmaakten, hoewel Burrow en zijn team het momentum van de eerste helft niet konden vasthouden.
Na field goals aan beide kanten verkleinde Allen de achterstand tot zes punten met een touchdown pass naar Stefon Diggs met nog drie minuten te spelen. In de daaropvolgende drive lieten de Bengals de klok echter gemakkelijk lopen, maakten ze de nodige first downs en vielen ze uiteindelijk op hun knieën.

Barrow wint duidelijk de QB battle

Barrow, die in het begin van het seizoen kampte met een kuitblessure en ver onder zijn kunnen speelde, zette het volgende uitroepteken op de wedstrijd met 31 van zijn 44 passes, 348 yards en twee touchdowns. Dat onderstreepte zijn terugkeer naar vorm.

Er was weer licht en schaduw in Allen’s spel, met 26 van zijn 38 passes voltooid voor 258 yards, één touchdown en één interceptie. Hij stond ook in de eindzone met het eerder genoemde spel in de eerste helft.

De Bills spelen maandagavond verder in Week 10 met een thuiswedstrijd tegen de Denver Broncos. De Bengals staan volgende week zondag weer thuis tegenover de Houston Texans.