Baltimore Ravens winnen play-offs van Jacksonville Jaguars

De Baltimore Ravens zijn het eerste team in de AFC dat een play-off overwinning heeft geboekt. De Jacksonville Jaguars leden hun derde nederlaag op rij om 7:23

De Baltimore Ravens profiteerden van de draft en stelden hun playoff-ticket vroeg veilig in Week 15 van de NFL.

Na de Pittsburgh Steelers en Denver Broncos te hebben verslagen, zorgde een 23-7 overwinning op de Jacksonville Jaguars voor hun vijfde postseason-optreden in de afgelopen zes jaar.

Met hun vierde overwinning op rij zijn de Ravens ook goed op weg om de hoogste plaats in de AFC te bemachtigen. De ploeg heeft nu een record van 11-3 – de beste in de conference.

De Miami Dolphins (10:4), de Kansas City Chiefs (9:5) en de Cleveland Browns (9:5) zijn hun naaste rivalen. De Browns en Cincinnati Bengals (8-6) zijn ook de rivalen voor de AFC North-titel.

Jacksonville Jaguars nog steeds in play-off strijd

Ondanks hun derde verlies op rij blijven de Jaguars in de race voor de play-offs met een record van 8-6 en de eerste plaats in de AFC South – samen met de Indianapolis Colts en Houston Texans (beide 8-6).

Quarterback Lamar Jackson leidde de Ravens naar de overwinning met 171 yards, een touchdown en een interceptie, maar hij liep zelf ook 97 yards.

De move van de avond was ongetwijfeld Jackson’s 26-yard pass aan het einde van het derde kwart om 10:7, toen hij een sack van Dawuane Smoot ontweek, naar rechts rende en Isaiah Likely vond. Dat was het startschot voor de touchdown van Gus Edward die de stand op 17-7 bracht.

Voor de Jaguars was het een wedstrijd van gemiste kansen. Ze hadden alleen al in de eerste helft vier kansen om punten te scoren, maar slaagden daar niet in. Brandon McManus miste twee field goals van meer dan 50 yards en quarterback Trevor Lawrence raakte twee keer de bal kwijt. Hij gooide 264 yards en een touchdown.

Het slechte nieuws voor de Ravens: de overwinning kwam met een hoge prijs. Rookie running back Keaton Mitchell blesseerde zijn linkerknie aan het begin van het vierde kwart. Tackle Ronnie Staley (hersenschudding) en safety Marcus Williams (lies) liepen ook blessures op.