Washington Commanders winnen defensieve strijd tegen Chicago Bears

De Washington Commanders hebben de Chicago Bears verslagen. De enige touchdown van de wedstrijd werd gescoord door Brian Robinson Jr. die eind augustus meerdere malen werd neergeschoten tijdens een overval.

Munich – De Washington Commanders hebben hun losing streak beëindigd. Na vier nederlagen op rij vierde de franchise uit de Amerikaanse hoofdstad een 12:7 overwinning tegen de Chicago Bears.

Beide teams hadden moeite om in het spel te komen. Kort voor het einde van de eerste helft namen de Commanders een 3-0 voorsprong met een 38-yard field goal van Joey Slye. Washington had echter veel hoger kunnen staan na twee nederlagen van de Bears, een interceptie door quarterback Justin Fields en een turnover on downs. Maar Carson Wentz en co. slaagden er niet in die situaties te benutten.

De tweede helft begon veelbelovend voor de Chicago Bears. Na een 94-yard drive vond Justin Fields zijn wide receiver Dante Pettis in de end zone. Cairo Santos maakte er 3-7 van met het volgende extra punt.

Brian Robinson Jr. scoort de enige touchdown

De Commanders leverden ook een lange drive, maar konden die alleen omzetten in een field goal. Met nog ongeveer acht minuten te gaan, liet Velus Jones Jr. een punt door zijn vingers glippen en de Commanders konden de bal zes yards van de eindzone van de Bears veiligstellen.

Toen zorgde Brian Robinson Jr. voor misschien wel het mooiste verhaal uit de recente geschiedenis. De running back, die eind augustus tijdens een overval meerdere keren werd neergeschoten, scoorde zijn eerste NFL touchdown om zijn team op een 12-7 voorsprong te zetten. Washington kon de daaropvolgende tweepunter niet succesvol afronden.

De laatste drie drives van de wedstrijd vatten de wedstrijd goed samen. Eerst verloren de Bears de bal op downs, toen miste Justin Slye een 48-yard field goal voor Washington.

Chicago mist last-minute overwinning

Met de klok die bijna op was, had Chicago een kans om te winnen. De scheidsrechters oordeelden echter dat Darnell Mooney, na een pass van Justin Fields, kort voor de eindzone werd gestopt door de verdediging van de Commanders.

Beide teams hebben een record van twee overwinningen en vier verliezen na zes wedstrijden. Volgende week staat Washington tegenover de Green Bay Packers. De Chicago Bears reizen naar Boston om tegen de New England Patriots te spelen.