San Francisco 49ers verslaan Green Bay Packers: Special Teams maken het verschil

In een uiterst spannende wedstrijd van de Divisional Round zorgen de San Francisco 49ers voor de volgende grote verrassing. Aaron Rodgers en zijn Green Bay Packers staan weer eens aan de grond genageld.

Munich – De playoff gekte gaat door!

De San Francisco 49ers hebben voor de volgende grote verrassing gezorgd en de Green Bay Packers uit de play-offs van de NFL gestoten. In een zeer spannende wedstrijd maakte kicker Robbie Gould in de slotseconden het beslissende velddoelpunt om de 49ers een 13-10 overwinning te bezorgen. Dit betekent dat de reis voor superster Aaron Rodgers en co., die deze play-offs begonnen als grote favorieten om de Super Bowl te winnen, al eindigt na de eerste uitwedstrijd.

49ers tegen Packers: speciale teams beslissen de wedstrijd

Hoewel de Packers het spel lange tijd onder controle hadden en een vroege 7-0 voorsprong namen, konden ze het niet afmaken. Een poging tot een velddoelpunt kort voor de rust werd geblokt door de 49ers. In de nasleep bleef Rodgers moeite houden om de Packers’ sterke aanval op gang te krijgen. Twee geconverteerde field goals van Gould en Mason Crosby gaven de Packers een 10-3 voorsprong.

Met nog iets minder dan vijf minuten te gaan, waren het opnieuw de speciale teams van de 49ers die het verschil maakten. Talanoa Hufanga droeg een geblokkeerde punt poging in de eindzone van de Packers om gelijk te maken. De aanval van de Packers had geen antwoord en moest de bal weer weggeven.

Toen toonden de 49ers rond quarterback Jimmy Garoppolo sterke zenuwen en bereikten de afstand voor een velddoelpoging.

Daar hield Gould zijn zenuwen in bedwang en zorgde voor de rood-witte aanmoedigingen aan de zijlijn. Met de Packers werd ook de tweede nummer één uitgeschakeld, nadat de Tennessee Titans eerder al hadden verloren van de Cincinnati Bengals.