Los Angeles Rams beëindigen negatieve reeks tegen Las Vegas Raiders in Mayfield debuut.

De Los Angeles Rams hebben de negatieve trend gestopt met een sterke comeback overwinning. Tegen de Las Vegas Raiders maakt Baker Mayfield zijn debuut en leidt zijn nieuwe team prompt naar een 17-16 overwinning

Munich/Inglewood – In de Thursday Night Game van week 14 kreeg de vage play-off hoop van de Las Vegas Raiders een zware klap.

Ondanks een tussentijdse voorsprong van 13 punten in het vierde kwart kon het team van hoofdcoach Josh McDaniels geen overwinning boeken tegen de Los Angeles Rams en verloor met 16-17.

Los Angeles Rams: Mayfield debuteert en draait het op

Leidinggevend was quarterback Baker Mayfield (230 passing yards, één touchdown), die nog maar een paar dagen geleden door de Rams was getekend om de geblesseerde starter Matthew Stafford te vervangen en ongeveer tien minuten in de wedstrijd inviel voor John Wohlford, een sterke prestatie leverde en indruk maakte in de laatste drive van de wedstrijd.

Met nog 1:41 op de klok kreeg de 27-jarige de bal en leidde Los Angeles vanaf hun eigen 2-yard lijn naar de eindzone van de tegenstander, waar hij wide receiver Ben Skowronek (zeven ontvangsten, 89 yards) vond op een groot spel voor 32 yards.

Las Vegas Raiders: Derek Carr met geen goed spel

Aan de andere kant had Raiders playmaker Derek Carr een dag om te vergeten, de 31-jarige voltooide slechts elf van de 20 passes voor slechts 137 yards. Daarnaast waren er twee onderscheppingen, waarvan één in de rode zone. Zelfs running back Josh Jacobs (rushing 99 yards, één touchdown) en Davante Adams (drie vangsten, 71 yards) konden de nederlaag niet voorkomen.

Las Vegas, met fullback Jakob Johnson op het veld voor 36 procent van de aanvallende snaps, is nu 5-8 na het verlies en staat volgende week tegenover de New England Patriots. De Rams (4-9), die nu zes keer op rij hebben gewonnen, staan tegenover de Green Bay Packers.