Green Bay Packers juichen dankzij beginnersfout van Heinicke

The Green Bay Packers blijven thuis ongeslagen en winnen ook tegen het Washington Football Team. Daarbij profiteert de ploeg van een slordig weggegeven touchdown door Packers-fan Taylor Heinicke.

Green Bay/München – Een sterke Aaron Rodgers leidde zijn Green Bay Packers naar een 24-10 (14-7) zege op het Washington Football Team. Rodgers eindigde met drie touchdown passes en een totaal van 274 passing yards. Zijn tegenspeler Taylor Heinicke (268 passing yards, één touchdown pass, één interception) daarentegen beleefde een bittere wedstrijd in zijn eerste uitwedstrijd tegen zijn voormalige favoriete team Green Bay na een aanvankelijk goede start: in de tweede helft gaf de quarterback twee touchdowns weg waarvan hij dacht dat ze veilig waren en slaagde er dus niet in zijn ploeg in de wedstrijd te houden, hoewel de aanval van Washington aanzienlijk meer ruimte kon winnen (430 yards) dan de thuisploeg (304).

De Packers scoorden op hun eerste drive van de wedstrijd met een touchdown van wide receiver Davante Adams. Heinicke bracht de stand in het eerste kwart op gelijke hoogte met een schitterende pass van 40-yard naar wide receiver Terry McLaurin. Dan, 15 seconden voor de pauze, scoorde Rodgers nog een touchdown met een tien-yard pass naar Allen Lazard om de Packers weer aan de leiding te brengen.

Heinicke drama in de tweede helft

Toen begon het Heinicke drama: Met een strip sack tegen hem, dwong de verdediging een turnover af aan het begin van de tweede helft. Rodgers voltooide de daaropvolgende drive met een touchdown pass naar tight end Robert Tonyan.

Omdat Heinicke’s knie de grond te vroeg raakte toen hij in de eindzone sprong, werd zijn touchdown, waarvan hij dacht dat die veilig was, terecht afgekeurd. Heinicke had zijn vermeende run naar de eindzone al gevierd met een Lambeau Leap – een sprong op de tribune in het Packers Stadium.

In het laatste kwart werd het nog erger voor Heinicke met een onderschepping op een passpoging in de eindzone. Dus de jacht was voorbij in wat eigenlijk een gelijk spel was. Green Bay, aan de andere kant, scoorde opnieuw in het laatste kwart met een 39-yard field goal van Mason Crosby. Voor Washington kon alleen kicker Chris Blewitt bij zijn NFL-debuut scoren met een 45-yard field goal.

EQ St. Brown met run voor eerste down

Duits-Amerikaanse wide receiver Equanimeous St. Brown had zijn meest in het oog springende scène voor de Packers in het tweede kwart met een run van 13 yards voor een first down.

Met een record van 6-1 staan de Packers, die komende donderdag de Arizona Cardinals op bezoek krijgen, nog steeds aan de top van de NFC North. Washington, aan de andere kant, staat onder druk in de NFC East met een 2-5 record. In Game 8, moet het team spelen tegen de Denver Broncos.