Dallas Cowboys leveren: dik pak voor Washington Commanders

In de race voor de play-offs tonen de Dallas Cowboys geen zwakte tegen de Washington Commanders. De 45-10 overwinning is hun 13e opeenvolgende thuisoverwinning

De

Dallas Cowboys blijven een kracht in hun thuisstadion!

De Cowboys toonden geen zwakte tegen de Washington Commanders op Thanksgiving Day. Ze rechtvaardigden hun favorietenrol en vierden hun 13e opeenvolgende thuisoverwinning met een 45-10 overwinning in Week 12.

DOMINANCE BY THE NUMBERS: Tegen de Jets, Patriots, Rams, Giants en Commanders hebben de Cowboys een verschil van 205-60 punten in AT&T Stadium.

Na de Philadelphia Eagles (9-1) staat Amerika’s team nu 8-3 in de NFC East. De Chiefs staan op 4-8. Voor hoofdcoach Ron Rivera wordt de lucht in de hoofdstad waarschijnlijk steeds dunner.

Cowboys quarterback Dak Prescott had een geweldige dag. Hij gooide 331 yards en vier touchdowns en had een sterke 142.1 passer rating.

Zijn tegenstander, Sam Howell, haalde 300 yards, maar maakte één interception. Zelf kwam hij één keer in de eindzone. De Commanders wisten lang een redelijk gelijkopgaande wedstrijd te houden, maar uiteindelijk viel de worstelende ploeg volledig uit elkaar. Het was de achtste nederlaag voor de Commanders in hun laatste tien wedstrijden.

Dallas Cowboys winnen langzaam aan momentum

De Cowboys hadden even nodig om hun ritme te vinden. De Commodores begonnen niet slecht aan de wedstrijd, maar benutten te weinig kansen in de eerste helft. Prescott en co. waren vooral verantwoordelijk voor de touchdowns.

De quarterback van de Cowboys vond running back Rico Dowdell en receiver Brandin Cooks in de eindzone. Ondertussen verkleinden de Commanders de achterstand met een field goal van Joey Slye en een 1-yard touchdown run van Howell.

De Cowboys lieten vlak voor rust zien hoe dominant ze kunnen zijn op offense nadat Howell een touchdown pass miste met nog 10:14 te gaan. In minder dan anderhalve minuut verzamelden Prescott en zijn team 75 yards in slechts vijf plays voordat Tony Pollard uiteindelijk de bal in de eindzone legde en de score op 20-10 bracht.

Washington Commanders houden vroeg stand

Vroeg in de wedstrijd konden de Cowboys hun voorsprong echter niet vergroten. The Commanders konden de wedstrijd na rust open houden, maar slaagden er ook niet in genoeg punten te scoren om de thuisploeg constant onder druk te zetten.

Vroeg in het laatste kwart verhoogden de Cowboys hun voorsprong naar 23-10 na een field goal van Brandon Aubrey: Prescott’s derde touchdown pass naar Cydie Lamb en een succesvolle tweepunts conversie verhoogden de voorsprong van de Cowboys naar 31-10.

En de Cowboys bleven hongerig naar het einde toe: nog een pass van Prescott op KaVontae Turpin zorgde voor het volgende balbezit in de eindzone.

En het beste kwam aan het einde, toen cornerback DaRon Bland een pass van Howell onderschepte en de bal 63 yards naar de eindzone van de Commanders droeg.

Het was Bland’s vijfde onderschepte touchdown van het seizoen, waarmee hij een franchise record voor picks vestigde. Zijn andere touchdowns waren tegen Daniel Jones, Mack Jones, Matthew Stafford en Bryce Young.