Atlanta Falcons verslaan Chicago Bears – Cordarelle Patterson vestigt NFL-record

De Atlanta Falcons verslaan de Chicago Bears dankzij een field goal kort voor het einde en blijven bovenaan staan in hun divisie. Running back Cordarelle Patterson vestigt een nieuw NFL record in de wedstrijd.

München/Atlanta – De Atlanta Falcons winnen een thriller tegen de Chicago Bears met 27-24 en komen dichter bij de Tampa Bay Buccaneers in de NFC South.

Marcus Mariota leidde zijn Falcons moeiteloos over het veld tijdens de openingsdrive en vond wide receiver Drake London voor de eerste touchdown van de wedstrijd. De quarterback eindigde met 131 yards en één touchdown door de lucht en één op de grond.

Op hun beurt gebruikten de Bears ook het momentum van de eerste offensieve drive. Na een sterke kickoff return van Velus Jones Jr, mocht Justin Fields beginnen op de middenlijn. Een volledig open Darnell Mooney zorgde voor de eerste score voor de Bears met een duikende vangst.

Daarna waren het vooral de speciale teams die in de schijnwerpers stonden. Returner Cordarelle Patterson liet de kickoff vallen en de Bears verzamelden hun tweede fumble van de wedstrijd.

Fields nam het heft in eigen handen en rende van vijf yards uit de eindzone in om er 17-7 van te maken. De 23-jarige gooide in totaal 153 yards en een touchdown door de lucht, maar verzamelde ook weer 85 yards en een score op de grond.

Cordarelle Patterson met NFL record

De vreugde van de voorsprong duurde maar kort. Patterson vergat onmiddellijk zijn fout en rende de aftrap 103 yards terug voor een touchdown. Met deze run vestigde de 31-jarige running back ook een nieuw record.

De Bears verzuimden kort voor rust hun voorsprong uit te breiden door een kort velddoelpunt – in plaats daarvan vloog Atlanta in slechts 70 seconden over het veld en kicker Younghoe Koo bracht de stand op 17:17 bij rust gelijk.

In het derde kwart maakte de verdediging van de Falcons het Fields en co moeilijk. De quarterback ging vier keer neer en de drives eindigden in punts. Mariota moest ook snel het veld verlaten, maar voor het einde van het kwart legde hij 61 yards af in zes plays en scoorde toen, in de beste Fields stijl, een touchdown met zijn eigen power run om de Falcons weer op voorsprong te brengen.

Op hun beurt zetten de Bears een 13-spelen drive op die David Montgomery de eindzone in rende.
Maar de Falcons hadden het laatste woord. Koo maakte er 27-24 van 53 yards uit met nog iets meer dan een minuut te gaan, en met de druk erop en de klok die afliep, gooide Fields de beslissende interceptie in de armen van Jaylinn Hawkins.

De Falcons verbeteren hun record tot 5-6 met de overwinning, terwijl Chicago afglijdt naar 3-8 en onderin de NFC North blijft. In week 12 gaan de Falcons naar Washington,