19:20! Tampa Bay Buccaneers verliezen Chicago Bears – omdat Brady zich vergist…

De Tamper Bay Buccaneers hebben hun tweede nederlaag van het seizoen in het NFL-seizoen toegegeven. Van alle dingen, een telfout van quarterback Tom Brady bezegelde het lot van de Bucs.

De tweede nederlaag van de Tampa Bay Buccaneers is perfect. Quarterback Tom Brady’s team verloor 19-20 van de Chicago Bears in de Donderdagse Nachtelijke Spelen, nadat ze al met 13 punten aan de leiding waren gegaan.

In de beslissende slotfase maakte Brady een gedenkwaardige fout. 33 seconden voor het einde hield hij vier vingers omhoog na een mislukte passpoging om een 4e down aan te kondigen. Maar de zesvoudige kampioen van de Super Bowl had zich misplaatst gemeld. Zijn mislukte poging was al de 4e down en de nederlaag was perfect.

“Ik had een geweldige kans. Maar we deden het niet goed genoeg in de beslissende momenten”, zei Brady achteraf, zonder in detail in te gaan op zijn fout.

Santos met velddoel over 38 meter
Eerder had Cairo Santos de Bears de leiding gegeven met een velddoelpunt van 38 yards 1:13 minuten voor het einde. Chicago’s quarterback Nick Foles worstelde lange tijd om zijn ritme te vinden. Maar met twee touchdowns in de laatste 1:48 minuten voor de rust, vochten de Bears zich terug in de wedstrijd. Het was de derde keer dat Chicago terugvocht na een tweecijferig tekort.

In totaal scoorde Foles 30 van 42 passen voor 243 yards en een touchdown. David Montgomery scoorde de eerste snelle touchdown van de Bears van het seizoen na een 75-yard drive. Aan de andere kant bleef Brady met 25 van de 41 passen en een touchdown achter bij de verwachtingen.

Terwijl de Bears nu met 4-1 winnen, zijn de Bucs nu met 3-2.