NFL Week 15: Green Bay Packers beslissen thriller tegen Baltimore Ravens – Jackson back-up speelt groot

De Green Bay Packers knokken zich naar hun elfde zege van het seizoen tegen de Baltimore Ravens en boeken hun play-off ticket. San Francisco en Cincinnati onderstrepen ook hun play-off ambities. ran vat de late zondagwedstrijden samen.
Green Bay Packers tegen Baltimore Ravens 31:30

De Green Bay Packers winnen de topwedstrijd van de 15e speeldag. In een ware football thriller overleven Aaron Rodgers en Co. een comeback van Ravens spelverdeler Tyler Huntley op het laatste moment.

In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar niets toe, met een 14:14 gelijkspel de rust in.

In de volgende 20 minuten konden de Packers een schijnbaar veilige 31-17 voorsprong opbouwen met behulp van twee touchdowns en een field goal, voordat Tyler Huntley’s grote moment aanbrak. Huntley, die de geblesseerde Lamar Jackson verving, leidde de aanval vakkundig over het veld en scoorde de twee broodnodige touchdowns.

Met nog 45 seconden te gaan koos Ravens hoofdcoach John Harbaugh voor wat de beslissende tweepunter leek te zijn in plaats van de gelijkmakende extra punt te trappen. Packers cornerback Eric Stokes deflecteerde Huntley’s pass om de Packers hun 11de zege van het seizoen te bezorgen en Green Bay de eerste ploeg te maken die de play-offs haalt.

Huntley eindigde met 215 yards en rende voor 76 yards. De 23-jarige was goed voor alle touchdowns van de Ravens (twee passes, twee rushing).

Packers ster Aaron Rodgers registreerde 268 yards en drie touchdowns, terwijl de veteraan het franchise touchdown record van Brett Favre evenaarde (442 totale touchdowns).

Met 11-3, stellen de Packers hun toppositie in de NFC veilig. Baltimore, ondertussen, glijdt weg van de eerste plaats in de AFC North met zijn zesde verlies van het seizoen (8-6).

Atlanta Falcons at San Francisco 49ers 13:31

De San Francisco 49ers hebben hun play-off ambities onderstreept. Tegen een overmaats Falcons team was de aanval van hoofdcoach Kyle Shanahan weer in topvorm, met in totaal vier touchdowns. Quarterback Jimmy Garappolo noteerde 235 yards en running back Jeff Wilson maakte ook indruk met 110 yards.

Atlanta bleef binnen aanvalsafstand in de eerste helft, maar verloor veel terrein na de eindwissel en slaagde er maar in één velddoelpunt te scoren. Spelverdeler Matt Ryan was verantwoordelijk voor de enige touchdown van de Falcons, maar verloor ook een fumble.

De veteraan eindigde de wedstrijd met 213 passing yards en voegde zelf 20 yards toe.

Met een record van 6-8, lijkt Atlanta nu uit de play-off race te zijn. San Francisco, met acht overwinningen en slechts zes verliezen, heeft nog steeds de beste kans om het naseizoen te halen.

Cincinnati Bengals at Denver Broncos 15:10

Met een onspectaculaire prestatie, hebben de Cincinnati Bengals de eerste plaats in de AFC North veroverd.

Pas aan het eind van het derde kwart scoorde de aanval van de Bengals hun eerste en enige touchdown: Receiver Tyler Boyd vond zijn weg in de eindzone van de tegenstander na een pass van 56-yard van spelverdeler Joe Burrow, waarmee hij de leiding voor zijn ploeg veilig stelde. Denver kon geen punten meer scoren in het beslissende kwart.

De wedstrijd werd overschaduwd door een ernstige blessure van Broncos passer Teddy Bridgewater, die roerloos op de grond lag na een mislukte hindernispoging. De 29-jarige werd daarna vervangen door Drew Lock, die ook de enige touchdown voor Denver scoorde.

Bridgewater noteerde 98 yards tot aan zijn blessure, Lock kwam niet verder dan 88 yards. Bengals quarterback Joe Burrow eindigde met 157 yards.

Cincinnati staat bovenaan in de AFC North (8-6) na de achtste overwinning van het seizoen. De Broncos komen binnen met een record van 7-7.