NFL Week 13: Tampa Bay Buccaneers verslaan Falcons, St. Brown bezorgt Lions eerste zege

De Tampa Bay Buccaneers zetten hun winning streak voort tegen de Atlanta Falcons. Amon Ra St. Brown verzekert de eerste overwinning voor de Detroit Lions. De Indianapolis Colts hebben geen moeite met de Houston Texans. rende samenvattingen van de 7 p.m. wedstrijden.

Tampa Bay Buccaneers at Atlanta Falcons 30:17

De Tampa Bay Buccaneers wonnen hun derde wedstrijd op rij. De eerste drive van de Buccaneers resulteerde in een touchdown pass van Tom Brady naar Leonard Fournette. Brady had een goede eerste helft met in totaal drie touchdown passes tot hij kort voor de pauze een pick six miste. Hierdoor slonk de voorsprong van Tampa Bay tot 20:17.

Kort voor het einde van de derde periode gooide Brady voor de tweede keer een touchdown pass naar Rob Gronkowski, waarmee hij de voorsprong uitbreidde tot 27:17. In totaal had de quarterback 368 passing yards. Zijn favoriete ontvangststation was Chris Godwin, die 143 ontvangen yards liet optekenen.

In de verdediging hadden Ndamukong Suh en Vita Vea elk twee sacks en twee tackles for loss. Matt Ryan, de spelmaker van de Falcons, kwam tot 297 passing yards, maar bleef zonder touchdown.

Tampa Bay heeft een record van negen overwinningen en drie verliezen. Atlanta’s record is 5-7. Een opmerkelijke kanttekening: Brady heeft in zijn carrière tien keer tegenover de Falcons gestaan en heeft alle wedstrijden gewonnen.

Minnesota Vikings at Detroit Lions 27-29

De droogte van de Lions is voorbij: De Duitse wide receiver Amon Ra St. Brown bezorgde Detroit de eerste overwinning van het seizoen met zijn eerste touchdown pass. In totaal ving de rookie passes voor 86 yards in deze wedstrijd.

De Vikings kregen 20 punten tegen in het tweede kwart en gingen dus met een 6:20 achterstand de rust in. Twaalf minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Minnesota terug tot 21:23. De tweepuntsconversie mislukte echter.

De laatste fase was een merkwaardige. Staande op hun eigen 28-yard lijn, speelden de Lions hun vierde poging met nog één yard over. Hier verloor quarterback Jared Goff (296 YDS, 3 TD) een fumble, waardoor de Vikings met een touchdown de wedstrijd konden beslissen.

Maar dat was niet het einde van het spel. De Lions hadden iets minder dan twee minuten over om hun eerste overwinning te behalen. Op het laatste spel van de wedstrijd, gooide Goff een touchdown pass naar Amon Ra St. Brown.

Indianapolis Colts at Houston Texans 31:0

De verdediging van de Colts was ook uitstekend, ze stonden geen enkel punt toe. Al-Quadin Muhammad en Kemoko Turay vielen vooral op met elk twee sacks en twee tackles for loss. Tyrod Taylor en Davis Mills, de twee quarterbacks van de Texanen, waren samen goed voor slechts 94 passing yards. De Colts zijn 7-6, de Texans 2-10.

Philadelphia Eagles at New York Jets 33:18

Philadelphia Eagles zijn aan het langste eind getrokken tegen de New York Jets. Backup quarterback Gardner Minshew speelde een degelijke wedstrijd met 242 yards en twee touchdown passes. Dallas Goedert ving passes voor 105 yards en twee touchdowns. Miles Sanders was ook bijzonder effectief met 120 rushing yards.

New York vertrouwde vooral op de passing game. Zach Wilson voltooide 23 van zijn 38 pogingen voor 226 yards en twee touchdowns, maar gooide ook één interceptie.

Arizona Cardinals at Chicago Bears 33:22

De Arizona Cardinals worden het eerste team in de NFL die hun tiende overwinning van het seizoen vieren. Quarterback Kyler Murray keerde terug van een blessure en was vooral effectief met de bal. Hij rende voor 59 yards en twee touchdowns en noteerde ook 123 passing yards en twee touchdown passes. De laatste werden gevangen door James Conner en DeAndre Hopkins.

De grote pechvogel voor de Bears was Andy Dalton. De quarterback noteerde 229 yards en twee touchdown passes, maar gooide vier intercepties. De Bears staan op een 4-8 record als gevolg van het verlies.

Mike Glennon verving de geblesseerde quarterback Daniel Jones voor de New York Giants. Hij voltooide 23 van zijn 44 passpogingen voor 187 yards, maar hij gooide geen touchdown pass en noteerde een interception. Alleen kicker Graham Gano zorgde voor punten. De Giants hebben vier keer gewonnen en acht keer verloren.