NFL: Packers verslaan Seahawks, Cam Newton’s droom comeback

De verdediging van de Green Bay Packers staat de Seahawks geen enkel punt toe. Cam Newton is furieus begonnen aan zijn comeback bij de Carolina Panthers en viert een klinkende overwinning op de Arizona Cardinals. NFL News vat de 10 p.m. wedstrijden samen.

Seattle Seahawks at Green Bay Packers 0:17

Er gingen bijna 50 minuten voorbij voordat de eerste touchdown van deze wedstrijd viel. Bij de derde poging kwam AJ Dillon in de end zone voor drie yards – 10:0 voor de Packers. Seattle, aan de andere kant, bleef ongevaarlijk in aanvallend opzicht. Wilson gooide zijn tweede interceptie op een diepe pass in de eindzone. Deze keer onderschepte Adrian Amos de bal.

Met nog iets minder dan twee minuten te spelen, scoorde Dillon zijn tweede touchdown om de wedstrijd in het voordeel van de Packers te beslissen. Terwijl Rodgers eindigde met 292 yards, gooide Wilson slechts 161 yards. Niemand maakte een touchdown pass;

De Packers zitten op een veilige play-off koers met acht overwinningen en twee verliespartijen. De Seahawks, aan de andere kant, beginnen daar misschien afscheid van te nemen met een 3-6 record.

Minnesota Vikings at Los Angeles Chargers 27:20

De Minnesota Vikings hadden het betere eind van een spannende wedstrijd met verschillende wisselingen van de leiding.

Nadat alleen de kickers hadden gescoord, gooide Kirk Cousins een pass naar Tyler Conklin voor de eerste touchdown van de wedstrijd – 13:3 voor de Vikings. De Chargers hadden echter het juiste antwoord in de volgende drive en bereikten ook de eindzone via running back Larry Rountree III.

In de derde periode gaf Justin Herbert Los Angeles een 17-13 voorsprong met een touchdown pass naar Austin Ekeler. Minnesota veranderde de voorsprong weer toen Cousins voor de tweede keer een touchdown pass naar Conklin gooide.

Terwijl de volgende offensieve drive van de Chargers al na drie plays voorbij was, volgde Minnesota met de volgende touchdown. Deze keer kwam Cook in de eindzone – 27:17 voor de Vikings. De Chargers konden daarna nog maar één velddoelpunt maken.

Cousins noteerde 194 passing yards en twee touchdown passes. Justin Jefferson was het favoriete doelwit met 143 ontvangen yards. Justin Herbert, de spelmaker van de Chargers, eindigde met 195 passing yards, een touchdown pass en een interception.

De Vikings staan op een 4-5 record, de Chargers op 5-4.

Carolina Panthers at Arizona Cardinals 34-10

Returner Cam Newton had het perfecte debuut. Zijn eerste twee plays in dienst van de Panthers leidden elk tot een touchdown: Bij zijn eerste play rende hij de end zone in, bij zijn tweede play gooide hij een touchdown pass naar Robby Anderson. Nog geen zeven minuten waren verstreken toen Carolina op een 14-0 voorsprong stond.

Kicker Zane Gonzalez maakte er 23-0 van voor de rust met drie geconverteerde field goals, en toen Chuba Hubbard de eindzone vond in het derde kwart en de Panthers 31-3 voorkwamen op de daaropvolgende tweepunterconversie, was de wedstrijd definitief beslist.

De Arizona Cardinals, die hun quarterback Kyler Murray en ster receiver DeAndre Hopkins moesten missen wegens blessures, kwamen aanvallend nauwelijks uit de startblokken. Colt McCoy kon slechts 107 yards en één interceptie scoren. Later kwam de derde quarterback Chris Streveler in het spel en gooide voor 36 yards. Het loopspel produceerde slechts 65 yards totaal.

Panthers quarterback P.J. Walker, die inviel voor de geblesseerde Sam Darnold, voltooide 22 van zijn 29 passes voor 167 yards, maar gooide ook een interception en een fumble. Hij zou vervangen kunnen worden door Newton in de volgende wedstrijd.

De Panthers staan nu op vijf overwinningen en vijf verliespartijen, de Cardinals op een nog steeds uitstekend 8-2 record.

Philadelphia Eagles at Denver Broncos 30:17

De Denver Broncos hebben weer verloren na twee overwinningen op rij. Quarterback Teddy Bridgewater gooide 226 yards maar slaagde er niet in een touchdown pass te produceren. Running back Melvin Gordon III was de enige Broncos speler die in de eindzone kwam.

De aanval van de Eagles was effectiever. Quarterback Jalen Hurts had een totaal van 178 yards en twee touchdown passes. Beide keren was DeVonta Smith de ontvanger. Het spel van de wedstrijd werd echter opgezet door Darius Slay, die een fumble 83 yards in de eindzone van de tegenpartij droeg.

De Eagles staan nu op een 4-6 record, de Broncos op 5-5.