NFL Week 2: Wilson beleeft debacle met Broncos, Giants slagen in comeback

De Denver Broncos gaven een overwinning weg waarvan ze dachten dat die veilig was. Met de New York Giants en de Washington Commanders maken twee teams een sterke comeback. De San Francisco 49ers en de Dallas Cowboys winnen hun wedstrijden met vertrouwen.

De San Francisco 49ers en de Dallas Cowboys hebben een onberispelijk record na twee speeldagen. Hetzelfde geldt verrassend genoeg voor de Washington Commanders, die ondanks een tijdelijke achterstand van 18 punten wonnen van de Denver Broncos. De New York Giants beleefden ook een knotsgekke wedstrijd.

San Francisco 49ers @ Los Angeles Rams 30:20 (17:17)

De San Francisco 49ers moesten hard knokken voor de winst tegen de Los Angeles Rams. Rams quarterback Matthew Stafford gooide 307 yards en een touchdown, maar hij had ook twee onderscheppingen. De opvallende speler van de Rams was Puka Nacua, die 130 yards ving.

49ers quarterback Brock Purdy gooide 206 yards en een touchdown. Running back Christian McCaffrey zorgde voor een totaal van 135 yards in de ruimte en een touchdown. San Francisco heeft zijn eerste twee wedstrijden gewonnen, terwijl Los Angeles op één overwinning en één verlies staat.

New York Giants @ Arizona Cardinals 31:28 (0:20)

De New York Giants hebben een sterke comeback gemaakt. Na de 0:40 van Week 1 tegen de Dallas Cowboys wees aanvankelijk alles op een nieuw debacle voor de Giants. New York ging de rust in met een 0:20 achterstand. Voor het eerst sinds 1934 (!) bleven ze zes kwarten op rij zonder punten.

Na de rust voerden ze de druk echter op. Met nog 23 seconden te gaan schopte kicker Graham Gano een 34-yard field goal om zijn team de overwinning te bezorgen. Quarterback Daniel Jones noteerde 321 passing yards, twee touchdown passes, één interception en liep zelf één keer de eindzone in. De Giants hebben een record van één overwinning en één verliespartij, terwijl de Cardinals nog steeds zonder overwinning zijn.

Maar er was een domper voor de Giants: ster running back Saquon Barkley, die twee touchdowns scoorde, liep in het laatste kwart een blessure op en kon het veld niet zonder hulp verlaten. De exacte diagnose is nog niet bekend.

New York Jets @ Dallas Cowboys 10:30 (10:18)

Washington Commanders @ Denver Broncos 35-33 (14-21)

Een teleurstellend seizoen ligt weer in het verschiet voor de Denver Broncos en quarterback Russell Wilson. Ze gaven thuis een 21-3 voorsprong weg tegen de Washington Commanders.

De Broncos kwamen terug tot op twee punten met een succesvolle Hail Mary in de laatste wedstrijd. Maar de daaropvolgende tweepunter mislukte. De Broncos verloren dus hun eerste twee wedstrijden van het seizoen, terwijl de Commanders een sterke start maakten met twee overwinningen.

Wilson eindigde met 309 passing yards, drie touchdown passes en één interception. Sam Howell, de quarterback van de Commanders, scoorde 299 passing yards en twee touchdown passes. De verdediging van Washington speelde ook een grote rol in de overwinning door Wilson zeven keer te tackelen.