NFL: Steelers kansloos – Kansas City Chiefs overrompelen Pittsburgh

Patrick Mahomes en de Kansas City geven de Pittsburgh Steelers geen kans in de vijfde Wild Card-wedstrijd van het seizoen. Na een zwak eerste kwartier komt de aanval van de Chiefs echt op gang en zorgt voor hoogtepunten.

Munich/Kansas City – Onder aanvoering van een uitmuntende Patrick Mahomes gaven de Kansas City Chiefs de Pittsburgh Steelers geen kans in een 42-21 zege. De superster quarterback eindigde met 404 yards en vijf gegooide touchdowns. Ben Roethlisberger had 215 yards en twee touchdowns in wat zijn laatste NFL wedstrijd zou kunnen zijn.

Beide teams begonnen niet goed aan de wedstrijd. Acht van de negen eerste drives eindigden met een punt. Bovendien gooide Patrick Mahomes in het eerste kwart een interceptie, die de Steelers niet in punten omzetten. Het eerste kwartier eindigde zonder punten.
Een fumble return touchdown door T.J. Watt zet de Steelers op een 7:0 voorsprong. Het was blijkbaar net de motivatie die de Chiefs en vooral Mahomes nodig hadden. De 26-jarige QB eindigde de volgende drie drives met touchdown passes naar Jerick McKinnon, Byron Pringle en Travis Kelce. Ze gingen de rust in met een 21-7 voorsprong.

Kansas City zonder genade

Hetzelfde beeld in de tweede helft. Mahomes bediende offensive lineman Nick Allegretti, die de voorsprong uitbreidde. Na een fumble van Steelers rookie Najee Harris, zijn eerste ooit in de NFL, gooide Mahomes zijn vijfde touchdown pass. Tyreek Hill ontliep zijn verdediger en ving een 31-yard bom van zijn quarterback.

Maar de Steelers waren nog niet bereid zich over te geven. Roethlisberger en Diontae Johnson brachten de stand terug tot 14:34, maar de score zou niet lang meer duren. Na een directe snap, gooide Travis Kelce de eerste tochdown van zijn carrière toen hij Byron Pringle kon vinden in de endzone.

In de laatste fase heeft Pittsburgh wat cosmetisch werk gedaan. “Big Ben” scoorde wat misschien zijn laatste TD in zijn carrière was. De ontvanger van zijn pass was wide receiver James Washington.

In de Divisional Playoffs speelt Kansas City zondagavond tegen de Buffalo Bills.