NFL Playoffs 2023: Buffalo Bills verslaan Pittsburgh Steelers

De Buffalo Bills staan in de 2023 Divisional Playoffs. In de Wild Card Round tegen de Pittsburgh Steelers vieren Josh Allen en co. een uiteindelijk onbetwiste 31:17 overwinning.

De Buffalo Bills hebben de NFL Divisional Playoffs van 2023 bereikt.

Het team van hoofdcoach Sean McDermott maakte zijn favorietenrol waar tegen de Pittsburgh Steelers in de Wild Card Round met een 31:17 (21:7) overwinning.

Door de sneeuwchaos in de Amerikaanse staat New York werd de wedstrijd in het Highmark Stadium die voor zondag op het programma stond met één dag uitgesteld.

Ondanks de nog steeds moeilijke weersomstandigheden en -8 graden Celsius, werden de Bills snel warm. In het allereerste kwart gooide Josh Allen touchdown passes naar zijn tight ends Dawson Knox en Dalton Kincaid – 14-0.

Buffalo Bills: Josh Allen breidt NFL-record uit

In het tweede kwart voegde hij daar een 52-yard rushing touchdown aan toe. Het was Allen’s twaalfde wedstrijd dit seizoen met minstens één touchdown door de lucht en op de grond – de elf in het reguliere seizoen waren al een NFL-record.

In totaal had Buffalo’s spelverdeler een passing percentage van 70, 203 passing yards, een passer rating van 121.9, 74 running yards en vier touchdowns.

De eerste veelbelovende drive van de Steelers eindigde in een red zone interceptie door Mason Rudolph.

Na een geblokte field goal kwam Pittsburgh kort voor rust op het scorebord: Rudolph vond receiver Diontae Johnson – 21:7, de stand bij rust.

De teams wisselden field goals uit in het derde kwart en gingen de laatste periode in met een 24:10 voorsprong.

Daar brachten de Steelers de achterstand terug tot 17:24 na een drive van 12 plays en 6 minuten – Calvin Austin ving de tweede touchdown pass van Rudolph, die eindigde met een passing rate van 56 procent en 229 passing yards.

De Bills reageerden in de stijl van een topteam: ontvanger Khalil Shakir droeg een pass van Allen door verschillende Steelers-verdedigers de eindzone in om er 31:17 van te maken – de voorlopige beslissing.

Buffalo Bills nu tegen Kansas City Chiefs

Downer voor de Bills: Linebacker Terrel Bernard raakte vroeg in het derde kwart geblesseerd en moest van het veld worden gereden. De eerste diagnose was een verstuikte rechterenkel – een MRI op dinsdag moet meer duidelijkheid geven.

Buffalo ontvangt nu de Kansas City Chiefs in de Divisional Round aanstaande zondag.

De Baltimore Ravens staan een dag eerder tegenover de Houston Texans in de andere AFC-wedstrijd