Kansas City Chiefs haasten zich naar een nieuwe overwinning en vieren twee touchdown primeurs

De Kansas City Chiefs blijven op koers voor succes in de NFL. In week 10 viert het team rond superster Patrick Mahomes zijn zevende overwinning van het seizoen tegen de Jacksonville Jaguars, zijn derde op rij

München – De Kansas City Chiefs verlengden hun winning streak tot drie wedstrijden met een must-win overwinning en verstevigden hun voorsprong in de AFC West.

De Super Bowl winnaars van 2019 versloegen de Jacksonville Jaguars met 27-17 (20-7) om hun streak te verlengen tot 7-2. Het was het zevende verlies in het tiende optreden voor de bezoekers uit Florida.

Chiefs running back Isiah Pacheco fumbled op de eerste drive in de rode zone. Maar Patrick Mahomes maakte de tweede drive af met een six-yard pass naar Kadarius Toney, die op één been aan de zijlijn de eindzone in huppelde. Het was de eerste carrière score voor de ontvanger.

Valdes-Scantling met eerste touchdown van het seizoen

Voor de Jaguars miste Riley Patterson de eerste velddoelpoging vanaf 51 yards. Aan de andere kant van het veld volgde Marquez Valdes-Scantling een 18-yard pass van Mahomes op met zijn eerste touchdown van het seizoen

Even later moest JuJu Smith-Schuster het hersenschudding protocol in na een zware klap van Andre Cisco. Een geworpen gele vlag werd echter teruggenomen door het scheidsrechtersteam.

Twee scores en gemist velddoelpunt in laatste minuut

In de laatste minuut van de eerste helft werd het echt spectaculair: Eerst breidde Noah Gray de voorsprong uit met een touchdown van 13 yards, maar Harrison Butker miste het extra punt.

In ruil daarvoor vond Trevor Lawrence Christian Kirk in de eindzone voor drie yards, waardoor de bezoekers op het scorebord kwamen. Een andere kans op punten werd gemist door Patterson, die ook vanaf 41 meter de lat niet raakte.

Kelce scoort in het derde kwart

De Jacksonville kicker deed het beter in het derde kwart met een 35-yard field goal. Het antwoord van de Chiefs was Travis Kelce: Mahomes vond zijn tight end voor zeven yards in de eindzone.

Bij de volgende drive gooide Mahomes de bal in de armen van Cisco – interceptie! Kirk strafte dit direct af met zijn tweede touchdown na een 19-yard pass van Lawrence.

Uiteindelijk wisten de gastheren echter de voorsprong van tien punten vast te houden. Het was een bijzondere overwinning voor Hoofd Coach Andy Reid – hij heeft nu 66 overwinningen in Arrowhead Stadium net als de legendarische Marty Schottenheimer.