Dankzij Ryan Tannehill en Derrick Henry – verslaan de Tennessee Titans het zwakke Green Bay Packers.

De Tennessee Titans brachten de Green Bay Packers terug op aarde na hun overtime overwinning tegen de Dallas Cowboys. Het quarterback duel ging ook duidelijk naar Ryan Tannehill, die zijn beste wedstrijd van het seizoen had.

München – De Tennessee Titans hebben zich sluipenderwijs weer de kanshebber gemaakt voor de eerste plaats in de AFC. Het team van hoofdcoach Mike Vrabel vierde zijn zevende overwinning van de afgelopen acht wedstrijden met een 27-17 overwinning op de Green Bay Packers.

De Packers daarentegen konden het kleine momentum van de vorige week niet overdragen en blijven steken in een compleet verknoeid seizoen.

Titans drijvend, Packers machteloos

De Titans maakten een grote slag op hun openingsdrive, met rookie Treylon Burks die de weg vrijmaakte voor de eerste touchdown met een 43-yard vangbal. Quarterback Ryan Tannehill vond Dontrell Hilliard voor zijn enige vangst in de eindzone. In totaal voltooide Tannehill 22 van zijn 27 passpogingen voor 333 yards en twee touchdowns.

Green Bay’s Aaron Rodgers leidde de Packers kort voor het einde van het eerste kwart voor het eerst naar de eindzone – rookie Christian Watson verkleinde de achterstand tot 6:7, maar het daaropvolgende extra punt werd gemist. In het tweede kwart kwam er aanvallend niets van de thuisploeg, in plaats daarvan speelden de Titans hun running game uit met Derrick Henry, die de voorsprong voor de pauze opvoerde tot 14:6.

Na de rust leek Rodgers op gang te komen, maar zijn ontvangers lieten hem meermaals in de steek. Bovendien schakelde de verdediging van de Titans het loopspel van de Packers bijna volledig uit, met Aaron Jones als meest effectieve Packer met 40 yards op de grond. Rodgers vond opnieuw rookie Watson in de eindzone – zijn vijfde touchdown in de afgelopen vijf dagen – maar pas nadat de Titans hun voorsprong al hadden uitgebreid via Austin Hooper.

De Titans deden de deksel erop met het eerste spel van het vierde kwart. Opnieuw was Hooper in de eindzone. De Packers konden de achterstand van tien punten niet goedmaken, deels omdat ze in elk van hun laatste twee drives faalden op de fourth down. Een 51-yard vangbal van Burks zette de wedstrijd definitief op slot en de Titans liepen de klok uit.

Met een record van 7-3 leidt Tennessee duidelijk zijn eigen divisie AFC South en zit het ook de Kansas City Chiefs en Miami Dolphins op de hielen om de leiding te nemen in de conference. De Packers daarentegen hebben een record van 4-7 en dreigen de play-offs helemaal te missen.