Twee doorschietende touchdowns! Garoppolo leidt 49ers naar zege in Chicago

De San Francisco 49ers winnen een spannende wedstrijd in Chicago doordat Jimmy Garoppolo twee keer de weg naar de eindzone vindt. Bears quarterback Justin Fields is ook indrukwekkend.

Munich/Chicago – Dankzij quarterback Jimmy Garoppolo wonnen de San Francisco 49ers met 33-22 in Chicago en staan nu op een record van 3-4, voor de Bears was het de vijfde nederlaag in drie overwinningen.

“Jimmy G” werd een passing touchdown onthouden, maar Garoppolo rende zelf tweemaal de end zone in. De 29-jarige passer gooide 322 yards en had geen interceptie.

Bears quarterback Justin Fields presteerde ook goed, hij scoorde één passing en één rushing touchdown, en haalde 175 passing yards, maar gooide vervolgens een interceptie op een riskante pass vlak voor het einde.

Deebo Samuel met sterk optreden

De cijfers van running back Eli Mitchell waren ook opmerkelijk, de 49ers rookie liep 137 yards en een touchdown. Daarmee passeerde hij Ricky Watters (397 in het seizoen 1992) als de 49ers running back met de meeste yards in de eerste vijf wedstrijden van zijn carrière.

49ers receiver Deebo Samuel had ook een sterke wedstrijd, met een totaal van 171 ontvangende yards. Samuel is nu pas de derde 49ers receiver sinds 1970 die minstens 50 ontvangen yards noteert in elk van de eerste zeven wedstrijden. De andere twee: Jerry Rice (1996, 1986) en Dwight Clark (1982).

Slye mist eerste velddoelpunt

Justin Fields en Jesse James zetten de eerste touchdown op.

Dat veranderde in het tweede kwart. Fields vond tight end Jesse James voor 8 yards voor de eerste touchdown van de wedstrijd, Santos voegde het extra punt toe. Garoppolo kon dit niet pareren, het was slechts genoeg voor nog een field goal van Slye, ditmaal van 52 yards.

Santos maakte er 13-6 van door nog een field goal van 40 yards te trappen, voordat het spannend werd voor de eindzone van de Bears. Ontvanger Samuel pakte een 50-yard pass van Garoppolo op de 4-yard lijn en de quarterback spiekte de bal om de klok te stoppen op zeven seconden. Maar nog een passpoging naar Samuel ging niet door, zodat het opnieuw aan kicker Slye was om er 13-9 van te maken bij de rust.

Garoppolo met twee rushing touchdowns

Na de pauze leek het erop dat de kickers zouden blijven domineren. Santos maakte het volgende velddoelpunt voor de Bears voordat de 49ers hun eerste touchdown scoorden. Samuel pakte opnieuw een lange bal net voor de eindzone, en Garoppolo droeg de bal uiteindelijk zelf over de lijn. Bitter: Slye miste het extra punt, de Bears bleven voor met 16:15.

Maar de 49ers liepen nu warm, running back Mitchell hees de bal in de eindzone aan het begin van het laatste kwart, ontvanger Brandon Aiyuk ving de tweepuntsconversie. Maar de Bears antwoordden meteen terug, quarterback Field rende 22 yards voor een touchdown. Maar omdat Bears kicker Santos van de zenuwen trilde en hij het extra punt miste, bleven de 49ers aan de leiding met 23:22.

Garoppolo breidde de voorsprong even later uit met zijn tweede rushing touchdown van de dag, dit keer gescoord door Slye. De kicker maakte er vervolgens 33-22 van met nog een velddoelpunt met nog iets minder dan twee minuten te gaan in een felbevochten wedstrijd.