Tampa Bay Buccaneers verslaan Philadelphia Eagles – maar Tom Brady en Co. moeten sidderen

De Tampa Bay Buccaneers rond quarterback Tom Brady weten de volgende zege te boeken in de Thursday Night Game van de zesde speeldag van de NFL. Maar tegen de Philadelphia Eagles moet de ploeg meer beven dan verwacht.

Munich – Vreugde voor de Tampa Bay Buccaneers. Aan het begin van de zesde NFL speeldag heeft de franchise zijn vijfde overwinning van het seizoen behaald. Tom Brady en zijn ploegmaten moesten lang beven in de 28:22 op Lincoln Financial Field in Philadelphia.

Lange tijd zag de wedstrijd eruit als een duidelijke affaire. De bezoekers leidden met 28-7 tot kort voor het einde van het derde kwart, toen twee korte touchdown runs van Leonard Fournette en touchdown passes van Brady naar O.J. Howard en Antonio Brown de Bucs een comfortabele voorsprong bezorgden.

Eagles maken bijna een comeback

Toen, echter, ontbrandden de Eagles de turbo. Na zijn touchdown pass naar tight end Zach Ertz in de eerste periode, liep quarterback Jalen Hurts zelf de end zone in met nog iets meer dan twee minuten te gaan in het derde kwart en bracht de achterstand terug tot 14:28.

En de spelverdeler volgde het voorbeeld. In het midden van de laatste periode, rende de 23-jarige voor nog een touchdown. Omdat de tweepuntsconversie succesvol was, kwamen de Eagles binnen zes punten van de Super Bowl kampioenen. Een gemist velddoelpunt van Eagles kicker Jake Elliott voorkwam dat de thuisploeg nog meer punten scoorde.
Ondanks een laat ontwaken van de Philly profs, was het uiteindelijk niet genoeg voor een overwinning.

Buccaneers verliezen Sherman

Bucs superster Tom Brady voltooide 34 van 42 passes voor 297 yards en twee touchdowns, hoewel hij ook een interception gooide. Zijn tegenhanger Jalen Hurts voltooide 12 van de 26 passes voor 115 yards, één touchdown en ook één interception.

Een bitter moment voor de Bucs kwam er meteen in het eerste kwart. Met drievoudig All-Pro Richard Sherman, die pas onlangs door de ploeg werd gecontracteerd, moest een andere cornerback van de franchise de wedstrijd missen als gevolg van een blessure. Tampa mist al drie starters in de tweede helft.

Bovendien maakten de kampioenen het zichzelf moeilijk met een totaal van 120 straf yards.