St. Brown met volgende touchdown – Patriots nog steeds rampzalig

De Detroit Lions hebben hun zinnen gezet op de play-offs in de NFL dankzij een nieuwe touchdown van Amon-Ra St. Brown. De Lions wonnen met 33:28 bij de New Orleans Saints en liggen duidelijk op koers na hun negende overwinning in hun twaalfde wedstrijd. De laatste keer dat Detroit zich kwalificeerde voor het postseason was in het seizoen 2016/17.

De Lions leidden met 21-0 na een uitstekend eerste kwart, met minder dan zeven minuten gespeeld toen St. Brown de derde touchdown van Detroit scoorde. Aan het eind werd het weer spannend, maar het team van coach Dan Campbell hield stand voor de overwinning.

Voor de voormalige kampioenen de New England Patriots en hun succesvolle coach Bill Belichick, aan de andere kant, ziet het er steeds somberder uit. Het 6-0 verlies tegen de Los Angeles Chargers was de tweede keer dit seizoen dat de Patriots geen punt wisten te scoren. Belichicks plan om de ongelukkige quarterback Mac Jones te vervangen door Bailey Zappe had geen effect. Zelfs de vervanger kon de vijfde nederlaag op rij en de tiende van het seizoen niet voorkomen.

Super Bowl kampioen Kansas City Chiefs leed hun vierde nederlaag van het seizoen in een 19-27 nederlaag tegen de Green Bay Packers. Het publiek op Lambeau Field zat vol beroemdheden: popicoon en fan Taylor Swift juichte voor Travis Kelce van de Chiefs, terwijl turnkoningin Simone Biles duimde voor haar man en Packers safety Jonathan Owens.

Ondertussen leed runners-up Philadelphia Eagles een bittere 19:42 nederlaag tegen de San Francisco 49ers. Quarterback Brock Purdy gooide vier touchdown passes, ontvanger Deebo Samuel voltooide er drie. Het was pas de tweede nederlaag van het seizoen voor de Eagles.