San Francisco 49ers verslaan Philadelphia Eagles, Rams verpesten comeback van Joe Flacco

De San Francisco 49ers domineren in de topper tegen de Philadelphia Eagles. Joe Flacco geeft zijn nederlaag toe met de Cleveland Browns tegen de Los Angeles Rams. En de Carolina Panthers blijven zonder succes ondanks hun beste inspanningen.

San Francisco 49ers @ Philadelphia Eagles 42:19

In de topwedstrijd tussen twee ploegen die legitieme hoop hebben om als eerste te eindigen in de NFC wonnen de San Francisco 49ers verrassend duidelijk.

De Eagles gingen beter van start, gaven geen punten toe in het eerste kwart en scoorden zelf twee field goals. Daarna namen de 49ers echter de controle over de wedstrijd. Ze scoorden vier touchdowns in de tweede en derde periode, terwijl de Eagles in deze periode maar één keer in de eindzone kwamen

Brock Purdy, de quarterback van de 49ers, gooide 314 yards en vier touchdown passes zonder een turnover te maken. Wide receiver Deebo Samuel ving twee touchdown passes. Running back Christian McCaffrey behaalde 133 yards en een touchdown. Eagles quarterback Jalen Hurts registreerde 298 yards, één touchdown pass en één rushing touchdown.

De 49ers staan op een record van negen overwinningen en drie nederlagen, terwijl de Eagles de eerste plaats in de NFL nog steeds in eigen hand hebben met een record van 10-2.

Cleveland Browns @ Los Angeles Rams 19:36

De Los Angeles Rams vieren hun derde overwinning op rij en doen weer mee in de strijd om de play-offs. De Browns sloten het gat naar 19-20 met een touchdown met nog 8:49 minuten te gaan, maar misten toen het extra punt. De Rams daarentegen voltooiden de volgende twee drives met nog meer touchdowns om de triomf compleet te maken.

Tweevoudig Super Bowl winnaar Joe Flacco, die pas eind november een contract tekende bij de Browns en nu zijn comeback maakte, gooide 254 yards, twee touchdowns en een interceptie. Rams quarterback Matthew Stafford gooide in totaal 279 yards en drie touchdowns. De meest effectieve passontvanger was opnieuw Puka Nacua met 105 receiving yards en een touchdown.

De Rams staan nu op een 6-6 record, terwijl de Browns een 7-5 record hebben.

Carolina Panthers @ Tampa Bay Buccaneers 18-21

De Carolina Panthers blijven het meest onsuccesvolle team in de NFL. Toch was hun tweede overwinning van het seizoen mogelijk geweest in deze wedstrijd. De Panthers namen een 10:7 voorsprong in het derde kwart en weigerden die af te schudden naarmate de wedstrijd vorderde. Chuba Hubbard rende vijf minuten voor het einde van de wedstrijd zijn tweede touchdown binnen, waardoor de Panthers het gat konden dichten tot 18:21 uur. Maar toen de Panthers later weer balbezit kregen, gooide quarterback Bryce Young een onderschepping.

De No. 1 pick van de 2023 NFL Draft worstelde in het algemeen en voltooide slechts 15 van zijn 31 passes voor 178 yards. Baker Mayfield, de quarterback van Tampa Bay, scoorde 202 yards, één touchdown en één interceptie. De Buccaneers zijn nu 5-7 op het seizoen, terwijl de Panthers 1-11 zijn