NFL: Onderscheppingsfestival in divisieduel – Bears trappen hun weg naar overwinning tegen de Vikings

Verrassing aan het einde van week 12: de Minnesota Vikings verliezen thuis van de Chicago Bears. De verliezers scoren de enige touchdown van de avond

De Chicago Bears wonnen het divisieduel tegen de Minnesota Vikings met 12-10 in de Monday Night Game! Cairo Santos was de matchwinner!

De Braziliaanse Bears kicker schitterde in een wedstrijd met weinig touchdowns! Hoewel de 32-jarige de allereerste field goal van de wedstrijd miste vanaf 48 yards, maakte hij ook de beslissende met nog maar tien seconden op de klok!

Het was zijn vierde succesvolle kick van de avond – uit vijf pogingen.

Aanvallend kwam er niet veel uit voor Minnesota. Vikings tight end T.J. Hockenson scoorde de enige touchdown van de wedstrijd in het vierde kwart. Maar in totaal vier intercepties van quarterback Joshua Dobbs waren er uiteindelijk gewoon te veel.

Aan de kant van de Bears zorgde quarterback Justin Fields voor 217 yards. Hoewel hij geen touchdown gooide, maakte hij ook geen interception.

Alleen een fumble van hem met nog een paar minuten op de klok in het laatste kwart maakte de wedstrijd weer spannend. Maar de Vikings konden er geen munt uit slaan

Bears nog steeds hekkensluiter

Chicago verbetert door de overwinning naar een record van vier overwinningen en acht nederlagen, maar staat nog steeds onderaan in de NFC North.

Minnesota heeft nu een gelijk record van zes overwinningen en zes nederlagen. Ze staan momenteel tweede in de divisie achter de Detroit Lions (8-3) en voor de Green Bay Packers (5-6). Beide teams gaan nu hun bye week in