Devon Allen: Philadelphia Eagles receiver mist net wereldrecord horden

Devon Allen, nieuwe wide receiver voor de Philadelphia Eagles, mist net een nieuw wereldrecord op de 110m horden. Bij de “NYC Grand Prix” finishte hij zijn race in slechts 12.84 seconden.

Munich – Heeft de NFL een nieuwe snelste speler?

Daar lijkt het wel op, want Devon Allen, die volgend seizoen als wide receiver zal spelen voor de Philadelphia Eagles, heeft net een nieuw wereldrecord gemist.

Tijdens de “NYC Grand Prix” liep de 27-jarige de 110 m horden in 12,84 seconden – de op twee na snelste tijd in de geschiedenis. Het wereldrecord staat op 12,80 seconden, gezet in 2012 door Aries Merritt. Allen liet zelfs Olympisch zilveren medaillewinnaar Grant Holloway achter zich, die de race eindigde in 13.06 seconden.

Volgens zijn eigen verklaring had Allen een nieuw wereldrecord kunnen vestigen: “Ik dacht dat ik vandaag het record kon breken. Nu moet ik wachten op een andere race.” Allen is van plan deel te nemen aan de Amerikaanse kampioenschappen (23-26 juni) en de wereldkampioenschappen (15-24 juli).

Devon Allen speelde college football

De 27-jarige maakte indruk op scouts tijdens een pro day in Oregon en werd vervolgens gecontracteerd door de Eagles. Allen speelde zijn laatste voetbalwedstrijd in 2016, als speler van de Oregon Ducks. In zijn college carrière, ving hij 54 passes voor een totaal van 919 yards en acht touchdowns.

Na de universiteit werd Allen een professionele sprinter en nam deel aan twee Olympische Spelen. In 2016 werd Allen vijfde op de 110m horden en vier jaar later behaalde hij de vierde plaats.